Drugam odhajajo zaradi slabih odnosov

Čas je za novo zgodbo!

Organizatorji TEDx Ljubljana, ki so ga naslovili Turning a New Page, obljubljajo, da se bo v nedeljo, 16. decembra, odvil dogodek, poln izjemne energije. Dogodek pogleduje k dobrim zgledom in družbenim prebojem, govorniki pa bodo razkrili, kako so se sami znašli na pomembnih križiščih svojega življenja ter ob tem razširili obzorja s svežimi, inovativnimi pogledi in razmišljanjem. Med govorci bo tudi Ana Lukner, ki se je po končanem študiju in športni karieri v ZDA vrnila v Slovenijo in zdaj vodi zavod ter dobrodelno akcijo Anina zvezdica.

Delavci migranti na evropskem trgu

Info točka za tujce, ki deluje pod okriljem Zavoda RS za zaposlovanje, pripravlja v sredo, 5. decembra, mednarodno konferenco, ki so jo naslovili Položaj delavca migranta na evropskem trgu dela v času krize. Namen konference je predstaviti izkušnje evropskih držav. Tako bodo med govorci tudi Par Christer Skoglund iz švedskega zavoda za zaposlovanje, Patricia Kezele in Vilma Mostahinić iz hrvaškega zavoda za zaposlovanje, ki bosta govorili o pripravah Hrvaške na vstop na evropski trg dela, pomoč migrantom v okviru Volkshilfe Avstrija pa bosta predstavili Saira Pilaković in mag. Klaus Maurer, ki delujeta v neodvisni avstrijski organizaciji za pomoč ljudem - Volkshilfe Wien.

Srečanje z mednarodnimi ocenjevalci odličnosti

Slovenska fundacija za poslovno odličnost (SFPO) želi povečati slovensko skupnost evropskih ocenjevalcev. Zato v sredo, 5. decembra, pripravlja popoldansko druženje, ki naj bi spodbudilo mnoge potencialne ocenjevalce, da stopijo na razvojno pot mednarodnega ocenjevalca odličnosti, udeleženci pa se bodo na njem lahko opremili z informacijami, ki jih na tej poti potrebujejo. Na srečanju bodo svoje izkušnje predstavili ocenjevalci, ki so vključeni v mednarodno ocenjevanje odličnosti v okviru EFQM, kot so Milko Grebenc iz Danfossa, Polona Briški iz Trima ter dr. Karmen Kern Pipan iz MIRS. SFPO na srečanje vabi strokovnjake iz zasebnega in javnega sektorja, ki želijo ocenjevati in pridobiti mednarodne izkušnje, ki jih lahko koristno uporabijo tako za razvoj organizacije, v kateri delujejo, kot za lasten razvoj.

Nagradite sodelavce

Pri nagrajevanju lahko delodajalci izbirajo med različnimi oblikami nagrajevanj, odvisno od možnosti, ki jih ponujajo kolektivne pogodbe in davčne obravnave izplačil. Kako lahko v organizacijah nagradijo svoje sodelavce in kakšne so davčne posledice posameznik oblik nagrajevanj, bodo govorili v sredo, 12. decembra, na seminarju Združenja delodajalcev Slovenije. jpš