Vinsko-kulinarično dogajanje se ta konec tedna iz Slovenije seli na Hrvaško. V petek in soboto bo v zagrebškem hotelu Regent Esplanade med 12. in 20. uro potekal sedmi festival vina in kulinarike Zagreb Vinocom. Na njem se bo predstavilo več kot 250 razstavljalcev, med njimi tudi številni slovenski vinarji.

Prav tako v petek in soboto (med 11. in 18. uro) bo v zagrebški restavraciji Apetit prvi Hrvaški festival organskih, biodinamičnih in naravnih (oranžnih) vin, na katerem se bodo predstavili tovrstni vinarji iz Avstrije, Italije, Slovenije in Hrvaške.

V petek se bodo v hotelu Minerva v Varaždinskih toplicah začeli tudi deveti Dnevi hrvaške kulinarike, ki predstavljajo največji kulinarični dogodek pri naših južnih sosedih. Do vključno srede, 5. decembra, bodo poleg državnega prvenstva kuharjev in slaščičarjev v živo potekale številne kuharske delavnice in predstavitve. Med zvezdami festivala bo tudi slovenski chef Jožef Oseli, član Francoske kulinarične akademije, ki bo z navzočimi tokrat delil skrivnosti vegetarijanske kuhinje.