Priljubljeno blejsko kremno rezino je mogoče dobiti v skoraj vsaki slaščičarni in kavarni po Sloveniji, originalne kremne rezine po receptu Ištvana Lukačevića, nekdanjega vodje slaščičarske delavnice v hotelu Park iz leta 1953, pa izdelujejo le v tej slaščičarski delavnici na Bledu, ki deluje v okviru Sava Hotelov Bled v družbi Sava Turizem, d.d. Od takrat pa vse do danes so jih njihovi slaščičarji in slaščičarke ustvarili že skoraj 12 milijonov. Po novem se lahko s slastno originalno slaščico posladkamo tudi v ljubljanski kavarni Nebotičnik.

Pub Lovec znova odprt

V želji, da bi Blejcem ponudili nekaj novega, v petek, 30. novembra, ponovno odpirajo pivnico v hotelu Lovec z novo, lokalno, inovativno in pestrejšo ponudbo.

Poudarek bo na domačih vrstah piva, na lokalnih sestavinah jedi, na lokalnih žganjih in sokovih. Preostala ponudba bo prilagojena zahtevam gostov. Na voljo bo 30 vrst piv, širok izbor vin na kozarec, različna žganja in nekaj zanimivih koktajlov ter okusni prigrizki. Vsak teden bo v pivnici potekal tudi pester program s pokušnjami in glasbo v živo.

Dneva odprtih vrat v Kobilarni Lipica

V soboto in nedeljo, 1. in 2. decembra, bo vstop v Kobilarno Lipica prost. Brezplačno bo tudi drsanje na pokritem drsališču, ki ga bodo uredili pred hotelom Maestoso. Ob odprtju drsališča, 1. decembra ob 11. uri, pripravljajo otvoritveni nastop na ledu in brezplačno ABC šolo drsanja. Za božično-novoletno vzdušje bodo poskrbele stojnice, poleg priložnosti za prijeten sprehod po osrčju kobilarne bodo oba dneva ob 12. in 14. uri pripravili razširjene praznične oglede posestva Kobilarne Lipica. Od 11. do 13. ure si boste lahko obiskovalci ogledali trening lipiške jahalne šole, po prazničnih doživetjih pa se boste lahko ogreli in prepustili kulinaričnim razvajanjem ob novih menijih v restavraciji hotela Maestoso.

Unikatna praznična darila

Na Vrhniki (v petek, 30. novembra) in v Polhovem Gradcu (1. in 2. decembra) bodo letošnji miklavževi sejmi še bolj edinstveni. S svojimi izdelki se bo premierno predstavila Tina Pečar, mlada umetnica, ki svoj prosti čas namenja oblikovanju in ustvarjanju ročnih izdelkov. Ne dolgo tega je Tina ustanovila svoje podjetje Svet unikatnih izdelkov in spletno stran www.tinapecar.com, na kateri so predstavljeni vsi njeni izdelki. Izdelava nakita obsega od kvačkanega nakita, prepletanja žice, biserov, kristalov swarovski do brušenega stekla. Prav tako so uporabljeni nekateri naravni materiali (kot so na primer školjke, hišice polžkov in rakcev).

Teden cenejših nakupov

Zaposlitveni center Zarja vas od 3. do 7. decembra vabi na teden cenejših nakupov – v ljubljanski trgovini na Kajuhovi in na Kunaverjevi. Poleg redne akcije zbiranja žigov (vsak deseti izdelek vam podarijo) vam ponujajo še dodaten desetodstotni popust za vse izdelke in proizvode. Ponujajo vam sveže ekogobe šitake, sušene gobe šitake, začimbo ter predpripravljene mešanice s polento, lečo, ajdovo kašo, kuskusom ter rižem. Iz mešanic so za vas pripravili tudi lične darilne pakete, ki so lahko v prednovoletnem času okusno in zdravo darilo. Poleg tega si lahko izberete tudi druga ročno izdelana darila iz gline, obeske, kipce in magnete, ki so jih izdelali njihovi zaposleni.