Edini zadetek na tekmi je v 17. minuti dosegel Benat Etxebarria. Čeprav so bili varovanci Joseja Mourinha boljši tekmec na igrišču, pa jim mreže Andaluzijcev, ki so pretekli teden visoko izgubili proti Sevilli, nikakor ni uspelo zatresti.

Realov strateg je zato pred začetkom drugega polčasa v igro poslal tako Ricarda Kakaja kot Luko Modrića, medtem ko sta igrišče zapustila nerazpoložena Sami Kheidira in Mesut Özil. Vendar pa do tako želene spremembe rezultata vseeno ni prišlo.

Velja omeniti, da je sodnik Gil Menez v drugem polčasu zaradi napačno dosojenega prepovedanega položaja razveljavil regularen zadetek Karima Benzemaja, spregledal pa je tudi igranje z roko Betisovega igralca v svojem kazenskem prostoru.

»Čestitam nogometašem Betisa, saj so na svojem igrišču dali vse od sebe. Bili so neverjetno borbeni in požrtvovalni. Sodnik je storil veliko napako, ker ni priznal gola Benzemaja in očitno enajstmetrovko v zadnjih minutah tekme. Vendarle si Betis zasluži moje spoštovanje, saj je nadigral Real Madrid,« je po koncu srečanja dejal Mourinho, obenem pa izpostavil naporen tekmovalni koledar, saj je Real v sredo v ligi prvakov gostoval pri Manchester Cityju.

»Želim biti pošten in objektiven. Ko ekipa izgubi, ne iščem izgovorov, ali krivim druge. A povsem očitno je, da ekipa, ki igra v sredo, ne bi smela igrati tudi v soboto. Očitno imajo nekatere ekipe vpliv na razpored. Kljub temu je govora o profesionalnih nogometaših. Igralec, ki je star 23 ali 24 let, bi moral biti sposoben odigrati dve tekmi v štirih dneh,« je še povedal Portugalec, pri tem pa ni izključil verjetnosti, da bodo v prvenstvu na koncu za Barcelono končali za kar nekaj točk.

Največji tekmec aktualnega španskega prvaka, Barcelona, bo igrala danes. V kolikor bo v gosteh premagala Levante, se bo od Reala oddaljila že za velikih 11 točk.