Neverjetno okusna torta ne bo skrbela le za zadovoljne brbončice sladkosnedov, ampak tudi za odlično promocijo naše prestolnice tujim turistom. Izdelana je iz živil, značilnih za vse slovenske regije: bučnice, kostanj, med, ajda in fige. Preostale sestavine za zdaj ostajajo skrivnost, mojstri zaupajo le, da jih povezuje kakovostna čokolada ter da je torta brez umetnih sladil in drugih dodatkov.

»Prepričana sem, da smo okus zadeli za večino populacije, saj so jo za zdaj vsi, ki so jo poskusili, pohvalili, tudi visoki gostje na letošnjem martinovanju na ljubljanskem gradu, kjer smo jo prvič predstavili. Našo idejo je strokovno podprl tudi etnolog dr. Janez Bogataj, ki je bedel nad razvojem torte, nas spodbujal in usmerjal v pravo smer. Idejo je razvila Tanja Vilar in zmagovito kombinacijo sestavin udejanjila v božansko dobri torti,« je pojasnila Eva Strohmaier Ocvirk, poleg Marjana Nemaniča idejna vodja omamne slaščice.

Njeno ime oziroma blagovno znamko so že zaščitili na pristojnem uradu v sklopu ministrstva za gospodarstvo, v bližnji prihodnosti pa ekipa načrtuje še izdelavo piškota Ljubljana, narejenega iz slovenskih sestavin in primernega za različne priložnosti tako za tujce kot tudi za domačine.