Kreslin bo s turnejo branja iz pesniške zbirke Namesto koga roža cveti, ki bo v prevodu Urške Charney izšla 18. novembra pri kanadski založbi Guernica Editions, začel v prostorih slovenske cerkve v Montrealu. Pesmi iz knjige pa bo predstavil še prihodnji torek na slovenskem veleposlaništvu v Washingtonu, 23. novembra v kavarni Cafe Marlene v New Yorku, 29. novembra na clevelandski državni univerzi in še 2. decembra v Torontu.

V sklopu turneje bo tudi koncertiral. Prvi koncert bo imel 21. novembra v John F.Kennedy centru za uprizoritvene umetnosti v Washingtonu, dva dni pozneje pa bo nastopil še v New Yorku, po predstavitvi pesniške zbirke. S koncerti bo razveseljeval tudi slovenske izseljence. Njim bo posvetil koncert 27. novembra v Pittsburghu, dan pozneje v Clevelandu, 30. novembra novembra pa še v Torontu.

Namesto koga roža cveti s podnaslovom Sonček je in ti si skuštrana je pesniška zbirka, ki nosi naslov po istoimenskem albumu, ki ga je Kreslin izdal leta 1991. Prevedene pesmi iz pesniške zbirke so v prevodu izšle leta 2010 v Sarajevu in Zagrebu.