Na odru bodo stali glasbeniki, kot so Alicia Keys, zasedba No Doubt, kubansko-ameriški raper Pitbull ter kanadska pevka in tekstopiska Carly Rae Jepsen, piše nemška tiskovna agencija dpa.

V kategoriji najboljša pesem so nominirani Carly Rae Jepsen za pesem "Call Me Maybe", ameriška zasedba Fun za pesem "We Are Young", v Belgiji rojeni pevec Gotye za "Somebody That I Used To Know", raper Pitbull za "Give Me Everything" in Rihanna za "We Found Love". Carly Rae Jepsen in zasedba Fun sta nominirana še v kategoriji najobetavnejši novinec.

V kategoriji najboljša ženska izvajalka so nominirane Katy Perry, raperka Nicki Minaj, Pink, Rihanna in country pevka Taylor Swift, v tekmi za nagrado za najboljšega moškega izvajalca pa so raper Flo Rida, raper Jay-Z, Justin Bieber, raper Kanye West in Pitbull.

Med tistimi, ki bodo izročali nagrade, so pop trio Jonas Brothers, zvezda resničnostnih šovov in model Kim Kardashian ter supermodela Anne V in Isabeli Fontana. Iz zaodrja pa bo poročal igralec David Hasselhoff.

Prvič so evropske glasbene nagrade MTV podelili leta 1994 v Berlinu. Lani je dogodek, ki ga je vodila ameriška igralka in pevka Selena Gomez, potekal v irskem Belfastu. Velika zmagovalka je bila Lady Gaga, saj je prejela kar štiri nagrade: za najboljšo žensko izvajalko, najboljšo pesem in video ter nagrado za največjo podporo oboževalcev.