Slovenija opažena v Londonu

Kot so danes sporočili iz Slovenske turistične organizacije, se je slovenski turizem v Londonu izkazal s trajnostno usmeritvijo, projekti in turistično ponudbo. Lani je slovenska stojnica prejela priznanje za najbolj učinkovito interakcijo s poslovnimi partnerji. Letos pa sta bila na svetovni turistični borzi opažena kar dva trajnostno usmerjena slovenska turistična ponudnika

Pozornosti je bil deležen trajnostni turistični produkt EgoZero, njegovo trajno delovanje so vzpostavili prav na borzi. EgoZero je spletni rezervacijski portal, ki omogoča potovanje z električnim avtomobilom in povezuje različne turistične ponudnike med seboj. EgoZero so organizatorji borze izbrali v skupino trinajstih najbolj zanimivih projektov ter mu dali priložnost posebne predstavitve.

Bohinjski hotel prejel visoko priznanje

Bohinj Park EKO Hotel pa je prejel priznanje za najboljšo okolju prijazno nastanitev. »Nagrada predstavlja strokovno potrditev ter hkrati izjemno priznanje v globalnem merilu,« je ob tem dejal direktor hotela Anže Čokl.

Ljubljana se je predstavljala kot gostiteljica evropskega košarkarskega prvenstva EuroBasket 2013, katerega ambasador je nekdanji košarkar Rašo Nesterović.