City je zaenkrat na prvih treh tekmah v skupini D, kjer so tudi prvaki Španije (Real Madrid), Nemčije (Borussia Dortmund) in Nizozemske (Ajax), osvojil le točko, zato ga v drugi polovici skupinskega dela čaka izjemno težka naloga, če se želi povzpeti na vsaj drugo mesto v tej zelo težki skupini. Trener moštva Roberto Mancini je dal vedeti, da tudi letos nima preveč dobrega občutka glede uspeha v tem tekmovanju.

“Če zmagamo na vseh preostalih treh tekmah, potem imamo še nekaj možnosti za preboj iz skupine. Dobra novica je, da igramo dve od preostalih treh tekem doma, a ta skupina je izjemno težka in vsi vemo, da se bomo zelo težko uvrstili naprej. Žal smo imeli že lani težko skupino in tudi letos nam žreb ni bil naklonjen. A tako je, v za uspeh v Evropi potrebuješ tudi nekaj sreče,“ je dejal Mancini.

“Ne da se uspeti preko noči. Poglejte Chelsea, deset let so čakali na svojo priložnost, ki so jo z obema rokama zgrabili šele v lanski sezoni. Iskreno mislim, da City še ni zrel za zmago v ligi prvakov. V vsakem športu je tako, torej tudi v nogometu, da mora miniti nekaj časa, šele nato se lahko začneš nadejati določenih uspehov. Mi smo v Evropi še vedno v procesu učenja,“ je še dodal Mancini, ki ga jutri čaka domača tekma z Ajaxom.