Najboljši igralec in nesporni vodja ekipe Kobe Bryant se je do sedaj izogibal komentarjem, po sredinem porazu v Portlandu pa se ni mogel več zadrževati.

“Ne morem, preprosto ne morem razumeti ljudi v tem mestu (Los Angeles, op. p.). Grizem se v jezik, da ne bi vse, ki nam žvižgajo in nas kritizirajo, označil za idiote, čeprav se mi zdi, da sem to pravkar storil. Gledali so nas, kako smo osvajali naslove prvaka in dobro vedo, kako težko je novince vklopiti v moštvo, zato mi ni jasno, zakaj so zdaj postali tako neumni, da nas kritizirajo in žalijo,“ je dejal Bryant.

“Ljudje se derejo s tribun: 'Daj žogo Nashu, da preigrava in lahko omogoči koše ostalih igralcev. Daj žogo Howardu, da jo bo zabil v koš. Daj žogo Kobeju, da gre v prodor …' Ne želim biti oster, a to je res idiotsko. Naj nas ljudje pustijo, da delamo in igramo v miru, pa bodo prišli tudi dobri rezultati,“ je dodal Bryant.

Spomnimo, Lakersi so izgubili vseh osem pripravljalnih tekem, nato pa so sezono odprli s porazoma proti Dallasu in Portlandu.