Murray je pred turnirjem v Parizu pozval, da naj se tudi v tenisu zaostri boj proti dopingu, zato predlaga, da se poveča število nenapovedanih dopinških kontrol v času ob koncu leta, ko so igralci na pripravah med dvema sezonama.

Britanca, ki je letos zmagal na olimpijskih igrah in na OP ZDA, je v soboto zvečer v hotelu presenetila dopinška komisija, a Murray je to sprejel z “odprtimi rokami“ in si želi, da bi veliko njegovih kolegov v teniški karavani dobilo podobne obiske, predvsem v času izven sezone.

“Lahko bi izboljšali predvsem testiranje igralcev v času, ko ni turnirjev. Recimo decembra, ko so teniški igralci sredi svojih priprav, takrat bi bilo dobro, da bi opravljali več testov,“ pravi Murray, ki se je pred leti še pritoževal, če je dobil nenapovedan obisk dopinške komisije ob šestih zjutraj, sedaj pa je spremenil svoje mnenje predvsem zaradi afere z Lanceom Armstrongom.

“Sobotni test je bil povsem naključen, a upravičen, saj prek leta nismo navajeni dajati prav veliko krvnih vzorcev. Letos sem imel štiri ali pet takih testov, precej večkrat pa sem moral oddati vzorec urina. A ko slišiš stvari, kot so se dogajale v primeru Armstrong, se vprašaš, če so testi urina sploh potrebni. Kar se je zgodilo v kolesarstvo, je sramota za tisti šport, a neverjetno je, kako jim je uspelo to početi skrito tako dolgo. A kolesarstvo je šport, ki je povsem fizičen, saj pri dirki po Franciji denimo potrebuješ bolj malo spretnosti. Gre le za moč, koliko wattov lahko proizvedeš, medtem ko je v tenisu drugače in pomanjkanja spretnosti in tehnike ne moreš nadomestiti z dopingom,“ razmišlja Murray.

“Menim, da je vrh svetovnega tenisa precej 'čist' v primerjavi z ostalimi športi, a to ne pomeni, da ne moremo storiti še precej več, da bi bili 100-odstotno prepričani, da v našem športu vsi igralci upoštevajo pravila,“ je zaključil Murray.