Union Olimpija - Panathinaikos 67:85 (19:23, 38:50, 50:69)

 

Srečanje so uspešneje začeli košarkarji Panathinaikosa, ki so po začetnem vodstvu Uniona Olimpije s 3:2 prevzeli pobudo in že kmalu vodili z 10:5. V uvodu se je pri Grkih razigral Jonas Maciulis, ki je bil po dobrih petih minutah igre že pri sedmih točkah. Kljub temu so domači uspeli obdržati stik z nasprotnikom, s trojko Arona Baynesa pa so se Panathinaikosu približali le na točko zaostanka (13:14).  V izteku prve četrtine so gledalci v Stožicah lahko videli številne zgrešene mete in napake v napadu na obeh straneh, bolje pa se je izteklo za Panathinaikos, ki je po prvih desetih minutah vodil s 23:19. 

 

Olimpija je drugo četrtino začela uspešno in še naprej držala stik z nasprotnikom, a kmalu so sledile krizne minute, kar je Panathinaikos izkoristil in pobegnil na +7. Na srečo je že v naslednjem napadu z velike razdalje za tri zadel Preprelič in znižal na 27:31. Vendar pa koš ni bil dovolj, da bi predramil zmaje, saj so Atenčani počasi a vztrajno prevzemali pobudo ter tri minute pred koncem polčasa prišli do prednosti desetih točk (39:29). Ta je nato še nekoliko narasla, saj je Panathinaikos na odmor odšel z vodstvom 50:38.

 

Ljubljančani so s slabo igro, ki so jo prikazali v zadnjih minutah druge četrtine, nadaljevali tudi po prihodu iz slačilnice. Panathinaikos je z dvema zaporednima košema Stepana Lasmeja prišel celo do vodstva s 16 točkami, medtem ko so imeli varovanci Saše Filipovskega številne preglavice v napadu, saj so po petih minutah igre v tretji četrtini dosegli vsega štiri točke. Čeprav Panathinaikos ni blestel, se Ljubljančani niso uspeli razigrati in nikakor nisozmogli znižati zaostanka na manj kot 12 točk. Prednost Grkov je v izteku četrtine še narasla in je ob koncu 30. minute srečanja znašala že +19.

 

Tudi zadnjih deset minut igre ni ponudilo z atraktivno košarko. Panathinaikos je zlahka nadzoroval potek tekme, trener Argiris Pedoulakis pa je v priložnost ponudil tudi košarkarjem, ki sicer nekoliko redkeje stopijo na parket. Gostje so ob koncu sicer popustili in dovolili Olimpiji, da se nekoliko približa, a obenem zlahka pripeljali tekmo do konca in na koncu slavili s 85:67.

 

Za Olimpijo je največ točk dosegel Aron Bynes, ki je tekmo zaključil pri 16 točkah, medtem ko je pri gostih z 18 točkami blestel Jonas Maciulis, štiri manj pa je dodal Roko Leni Ukić.