Montoya je Madrid obiskal zaradi priprav mlade španske reprezentance do 21 let, denarnico pa naj bi taksistu ukradel na poti na madridsko letališče. Branilcu so v taksiju družbo delali tudi klubska soigralca Cristian Tello in Gerard Deulofeu ter zdravnik Jorge Guillen.

Po besedah taksista ga je Montoya, ki je sedel na sprednjem sedežu, oškodoval za 230 evrov prav tako pa je v denarnici hranil hčerkino zdravstveno izkaznico. »Igralca sem obtožil, da mi je ukradel denarnico. Nato so nenadoma vsi skočili iz avta in stekli proti letališkemu terminalu, obenem pa se izgovarjali, da ne želijo zamuditi letala. Za njimi nisem mogel steči, saj nisem želel za sabo pustiti avta. Prijavil sem jih policiji, a so že odleteli,« je za Radio Marca pojasnil taksist.

»Očitno je postal zaskrbljen, saj me je kasneje poklical in me žalil. Sledil je še klic neznanca, ki je trdil, da je nogometašev agent, a mu nisem verjel, zato sem ga prijavil policiji,« je še povedal taksist.

Na obtožbe se je že odzval Montoya in vse skupaj zanikal. »Obtožbe, da sem taksistu ukradel denarnico, so neresnične,“ je na svojem twitter profilu zapisal nogometaš.