V ligi ABA ste s težavami premagali Olimpijo, ki letos stavi na mlade igralce. Kako bi ocenili igro Ljubljančanov na začetku letošnje sezone?

Olimpija je na pravi poti. Po zmagi proti Cantuju v prvem krogu evrolige se jim je dvignila samozavest. Nato so premagali še Zadar v gosteh, kar ni majhna stvar, konec koncev pa skoraj ugnali finančno izredno bogat Fenerbahče. Klub in trener Sašo Filipovski opravljata izredno dobro stvar za člansko reprezentanco. Samo spomnite se, kje je bil Jaka Blažič pred letom dni in kje je danes. To ni slučaj. On ni napredoval v spanju, temveč pod vodstvom Filipovskega. Vesel sem, da ima Slovenija resne ljudi v košarki, kot so Aleksander Sekulič in Gašper Potočnik pri Krki ter Filipovski pri Olimpiji. V ospredje so začeli porivati mlade igralce, kar je že v tem trenutku dobro za reprezentanco, še bolj pa bo v prihodnosti.

Olimpija ima proračun zgolj milijon evrov, pa se za zdaj v evroligi enakovredno kosa z mnogo bogatejšimi nasprotniki. Vas to preseneča?

Ne, saj smo proti Olimpiji igrali že v pripravljalnem obdobju, kjer sem videl, da goji hitro in čvrsto košarko. Težko je pokrivati igralce, ki so izredno hitri in prodorni. Blažič in Prepelič na primer imata tudi izredno dober met in gre za popolna košarkarja, ki pa morata seveda še napredovati. Vsaka zmaga Olimpije je tudi moja zmaga, saj sem nekatere mlade igralce v zeleno-belem dresu zbral že pred dvema letoma in delal z njimi. Že pred začetkom sezone v ligi ABA pa sem napovedal, da se bo za naslov prvaka borilo šest moštev in da bo imel zmagovalec polno porazov. Letos ne bo tako kot predhodna leta, ko se je eno moštvo brez težav sprehodilo do naslova prvaka.

Pred začetkom lige ABA ste dejali, da Olimpija in Krka nimata možnosti za vrh lestvice, a trenutno stanje ne potrjuje vaših besed.

Dejal sem le, da bo liga izredno izenačena. To je vse. Dodal sem še, da za mene najboljšo košarko igra Igokea, pa so se mi vsi posmehovali. Pa poglejte lestvico zdaj. Igral sem proti njim v pripravljalnem obdobju in nemudoma opazil njihovo kakovost. Drugače pa nikoli ne napovedujem, kdo je favorit ali ne, čeprav imam svoje jasno mnenje.

V naslednjem krogu evrolige gostujete pri Anadolu Efesu, za katerega nastopa Saša Vujačič. Ga boste znova poskušali prepričati, da na evropskem prvenstvu obleče dres Slovenije?

Z njim nimam nikakršnega problema in seveda se bom pogovoril z njim. Toda že v maju bi moral potovati v Carigrad na sestanek, a je bil pred tem poslovno tam predsednik Košarkarske zveze Slovenije Roman Volčič. Vujačič mu je dejal, da kategorično zavrača možnost igranja za slovensko reprezentanco. Zato potem nisem potoval v Carigrad, a bom to priložnost izkoristil, da ga spet malo povprašam, ali je v tem času morda spremenil mnenje.