Teta se je ustrašila droge

Po naših informacijah se je skrbnica (teta) namreč ustrašila, da se dekle peča z drogo, zato je z računalnika natisnila nekaj njenih pogovorov in jih odnesla na policijo.

Tam naj bi ji pojasnili, da v tem primeru ne morejo govoriti o kakršnem koli kaznivem dejanju, na prošnjo skrbnice pa so pristali, da se skupaj z dekletom in njo preventivno pogovorijo. Po naših informacijah do srečanja z dekletom, ki bo novembra dopolnilo 18 let, sicer še ni prišlo. Prvič ga je odpovedala skrbnica, drugič pa naj bi srečanje zaradi bolezni prestavil policist.

Policija: Ne preiskujemo nikogar

„Policija v zvezi suma kaznivega dejanja s področja proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami ne preiskuje nikogar, niti ni nikogar preiskovala,“ so se danes uradno odzvali na PU Ljubljana. Dodali so, da na področju osveščanja o posledicah uživanja prepovedanih drog veliko dela usmerjajo v preventivno delo z mladostniki in njihovimi starši. V tem konkretnem primeru se je oseba s tviti obrnila na pristojno policijsko postajo, a policisti niso našli našli znakov kaznivega dejanja ali prekrška, s čimer so osebo tudi seznanili.