Pokojnine tako po Erjavčevih besedah ne bodo zamrznjene, kot to predvidevata predloga proračunov. Glede na dogovor bi se lahko približno polovično usklajevale, je dejal.

Koalicijski partnerji so razpravljali tudi o spremembah varčevalnega zakona v delu, ki govori o pokojninah. Državljanska lista je namreč pred koalicijskim sestankom napovedala, da bo v torek v prvi obravnavi podprla opozicijski predlog novele, ki skoraj izničuje varčevalne učinke 143. člena zakona za uravnoteženje javnih financ. Po Erjavčevih besedah pa razprava o tem ni zaključena.

Predlog popravkov varčevalnega zakona je namreč pripravilo tudi ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve, vendar je po mnenju DL premalo korenit. DeSUS medtem pričakuje, da bo vlada v tem tednu predstavila svoj predlog zakona, ki bi ga lahko obravnavala že v četrtek, sicer bo verjetno podprl opozicijski predlog zakona.

Erjavec je dejal, da koalicija razprave o tem še ni zaključila. Sicer pa podpora opozicijskim predlogom ni v skladu s koalicijsko pogodbo.