Danes in jutri bo pretežno jasno. Zjutraj in dopoldne bo ponekod po nižinah megla ali nizka oblačnost. Najnižje jutranje temperature bodo od 2 do 7, na Primorskem okoli 10, najvišje dnevne od 16 do 20, na Primorskem do okoli 24 stopinj Celzija. Podobno vreme lahko pričakujemo vse do petka.

V petek nas bodo zajele padavine, v soboto in nedeljo pa močnejša ohladitev. "V petek se bo vreme zelo spremenilo. Podobno kot ob koncu tedna bo vse do praznikov," je dejal Brane Gregorčič z Agencije Republike Slovenije za okolje. Meja sneženja se bo spuščala, a je še prezgodaj, da bi natančno vedeli, kako nizko se bo spustila. V gorah bo zapadla večja količina snega.

"Meja sneženja se bo zagotovo spustila na okoli tisoč metrov. Ob obilnih padavinah tudi do nižin, a je za takšne trditve še prezgodaj," je dejal Gregorčič. V nedeljo je pričakovati deževno vreme in čez dan okoli pet stopinj Celzija. "Razlike med jutrom in dnevom ne bodo več tako velike. Zjutraj bodo temperature okoli ničle, ob jasnih jutrih tudi kakšna stopinja pod ničlo," je še povedal.