Komu bo pripadla čast, da bo dvignil zlato gazelo, pred sklepno prireditvijo ostaja največja skrivnost. Z leti je zlata gazela postala visoko družbeno priznanje, ki, kot povedo vsi dosedanji prejemniki, veliko prispeva k prepoznavnosti in ugledu podjetja. Čeprav je zmagovalec vsakoletnega izbora samo prejemnik zlate gazele, pa so na svoje priznanje ponosni tudi dobitniki srebrnih in bronastih priznanj.

Zmagovalec bi bil lahko prav vsak od šestih finalistov, saj so razlike po glasovanju navadno zelo majhne. O pravilnosti dosedanjih odločitev sicer govori tudi podatek, da večina finalistov iz preteklih let še vedno zelo dobro posluje in da je tudi letos med nominiranimi in finalisti kar nekaj podjetij, katerih direktorji so na odru za zmagovalce že stali.

Pred podelitvijo slovenskega poslovnega oskarja, kot so gazelo poimenovali prejemniki tega priznanja, je treba omeniti nekaj številk, ki kažejo na njegov širši pomen. V dvanajstih letih projekta Gazela se je 84 prireditev udeležilo 25.600 udeležencev, zapisanih je bilo 228 zgodb nominirancev in opravljenih je bilo kar 660 bonitetnih ocen. Te številke povedo, da si je Gazela pridobila ugled tudi v širši skupnosti, kar potrjujejo zgodbe številnih uspešnih podjetnikov. V letih zgrajena vrednost tega izbora zato danes pomeni velik izziv za organizatorje, hkrati pa je pomembna spodbuda za vsa slovenska podjetja - tako kandidate kot tudi dosedanje prejemnike njegovih priznanj.

Priznanja in kipce za zlato, srebrno ali bronasto gazelo prejemniki z velikim ponosom in veseljem postavijo na ogled in skoraj vseh triintrideset podeljenih priznanj danes krasi njihove sejne sobe ali sprejemne dvorane. Priznanja, razstavljena v skupnih prostorih, zaposlenim sporočajo, da je njihov uspeh sad skupnega dela, kar se v zmagovalnih podjetjih navadno opazi že v medosebnih odnosih, pa tudi na izplačilni dan. Akterjem 228 uspešnih zgodb je namreč povsem jasno, da uspeha, rasti in razvoja ne bi bilo brez tvornega in zavzetega sodelovanja vseh zaposlenih. In to direktorji slovenskih gazel poudarijo tudi tedaj, ko stojijo na odru za zmagovalce. Pomen projekta Gazela in vrednost njegovih priznanj z udeležbo na vsakoletni sklepni prireditvi Slovenska gazela potrjujejo tudi najvišji predstavniki države in druge vidne osebnosti iz gospodarstva in javnega življenja. Lanskemu zmagovalcu, podjetju KLS Ljubno, je kipec, umetniško delo oblikovalke Marice Švagelj, podelil predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk, ki bo podjetniškega oskarja podelil tudi letos.