Na startu, dirko so motociklisti začeli na mokri stezi, a vsaj ni padal dež, je bolje speljal Lorenzo, ki je v prvih nekaj krogih tudi udobno vodil, medtem ko je Pedrosa vseeno držal stik z vodilnim. Očitno je dirkaču Honde zadnjih nekaj zmag dalo novo mero samozavesti in varnosti, kajti ravno obojega mu je do sedaj kronično primanjkovalo, saj je velik del časa pri Hondi vozil v senci aktualnega prvaka Caseyja Stonerja. A po poškodbi Avstralca in nekaj dirkah premora je Pedrosa dobesedno vzcvetel, v Maleziji pa je celo prvič v karieri zmagal na mokri stezi.

"To je bila res posebna in zelo naporna dirka. V začetku sem se zelo trudil, da mi Jorge ni ušel predaleč. Ko je bilo na stezi še malce več vode, je bilo to težko, a z vsakim prevoženim krogom sem lovil boljši ritem in na koncu videl, da lahko vozim celo hitreje od Lorenza. Nato pa sem ga napadel, brez večjih težav sem ga prehitel in si takoj privozil nekaj prednosti. Zadnja dva kroga pred prekinitvijo pa sta bila prav tako zelo adrenalinska, čeprav nisem imel večjih težav. Res sem zadovoljen, da mi je končno uspelo zmagati tudi v dežju, žal pa sem lahko Jorgeju odščipnil le pet točk. Pred nami sta še dve dirki in prav vse se lahko zgodi," je povedal Dani Pedrosa, ki je tudi pozdravil odločitev vodstva, da dirko sedem krogov pred koncem prekine in nato po nekaj desetminutnem čakanju tudi dokončno odpove, dirkačem pa dodeli polno število točk.

Jorge Lorenzo v sklepnem delu sezone vozi veliko bolj preudarno in previdno, kajti zaveda se, da z brezglavim tveganjem lahko veliko več izgubi: "Na dirko sem se odpravil z mehkejšo zadnjo dežno pnevmatiko, ki je bila v danih pogojih mogoče slabša izbira, a na srečo se je vse izteklo tako, da z drugim mestom nisem izgubil preveč točk. A pnevmatika je zelo kmalu začela izgubljati oprijem, motocikel je na mokri stezi kar naprej zdrseval, tako da sem moral precej upočasniti vožnjo." In tudi to ni bilo dovolj, saj je tik pred prekinitvijo dirke skoraj padel, a se mu je še uspelo mojstrsko ujeti, pred tem pa je z roko že signaliziral svoji ekipi in vodstvu dirke, da postaja vožnja po tako mokri stezi že zelo nevarna.

S tem pa ni imel večjih težav Casey Stoner. Po poškodbi se počasi vrača v staro formo, a je od obeh vodilnih vseeno še precej daleč, in tudi to pot je na začetku dirke vse naredil že na startu, ko je odlično speljal, v nadaljevanju pa ni mogel več držati koraka z Lorenzom in Pedroso. A bolj ko se je dirka bližala koncu, hitrejši je bil Stoner, na koncu pa je že povsem ujel Lorenza. "Bolj ko je bila steza mokra, hitreje sem lahko vozil. Tudi jaz sem se, tako kot Dani, odločil za tršo zadnjo pnevmatiko, kar je bilo na začetku dirke mogoče malce v mojo škodo, a s časom sem lahko ujel zadovoljiv ritem. Medtem ko so okoli mene ali tik za menoj tekmeci padali kot za stavo, nisem imel večjih težav, in če bi dirka trajala vseh predvidenih 20 krogov, bi se lahko boril tudi za zmago. No, občutek je vseeno dober glede na to, da še zjutraj nisem bil povsem prepričan, ali bom sploh startal," je dejal Casey Stoner.

Avstralec namreč še vedno vozi s komaj dobro pozdravljeno poškodbo gležnja, na mokri stezi pa dirkač zelo hitro naredi napako in pade, kar je izkusilo kar pet dirkačev, najhuje jo je pri tem skupil Ben Spiess, ki so ga morali odpeljati v medicinski center na dirkališču s sumom na poškodbo rame. Na srečo po pregledu niso odkrili hujših poškodb. Naslednja dirka bo na sporedu že naslednji konec tedna v Avstraliji.