Ker ji Marjanović oziroma njegova družba Fineta ni vrnila 3,5 milijonskega posojila, je namreč Volksbank za 19. novembra sklicala dražbo, na kateri bo prodajala 78-odstotni paket Ete. Poleg celotnega paketa delnic, ki je v lasti Marjanovića, bo tako naprodaj tudi 12 odstotkov delnic, s katerimi je za posojila Finete jamčila tudi beograjska Eterra.

Kot smo razkrili v Dnevniku, je bila Volksbank pripravljena nadaljevati s financiranjem prevzema Ete le v primeru, če bi si oba tabora lastništvo razdelila na polovico, nato pa bi vsaka stran za vodenje imenovala svojega izvršnega direktorja, ki bi družbo zastopala po načelu štirih oči. Medtem ko naj bi bila Živković in Bošković na ta korak pripravljena, pa se s predlogom Volksbank ni strinjal Marjanović, ki mu je sodišče v začetku septembra začasno prepovedalo samostojno zastopanje Ete. Eterra je namreč Marjanovića kazensko ovadila, saj naj bi brez soglasja upravnega odbora odobril večmilijonska posojila in poroštva Fineti in družbi Absolutist njegove zunajzakonske partnerice Metke Horvat.

Na napovedano dražbo Ete sta se Bošković in Živković že pripravila in naj bi k sodelovanju pritegnila tudi eno od večjih srbskih prehrambenih skupin, medtem ko za zdaj ni znano, ali se bo za Eto na dražbi potegoval tudi Marjanović. Glede na to, da slednjemu tudi pri nekaterih drugih bankah ni uspelo nadomestiti zapadlih posojil Volksbank, je za to le malo možnosti. Toda poznavalci tega ne izključujejo v celoti in opozarjajo zlasti na Marjanovićevo povezavo z družbo S. T. Hammer Roka Habinca, Marka Koniča in Aleša Musarja. Marjanović je namreč z družbo tveganega kapitala STH Ventures, s katero upravlja S. T. Hammer in katere 49-odstotna solastnica je tudi država, že ustanovil družbo BioEta. Ozadje ustanovitve te družbe za zdaj ostaja še nepojasnjeno, osnovna dejavnost podjetja pa je veleprodaja sadja in zelenjave.