Čeprav je pri menedžerskem odkupu Kolektorja Group sodelovalo kar okoli 1000 sedanjih in nekdanjih zaposlenih, delniška knjiga družbe Fond razkriva, da je pretežen del lastništva dejansko v rokah peščice najvidnejših kadrov idrijske skupine. Največji lastnik družbe Fond je s 7,9-odstotnim deležem delnic z glasovalno pravico predsednik Kolektorja Group Stojan Petrič, ki ima v lasti tudi manjše lastniške deleže v družbah FMR Holding, FI in Kolektor Synatech. Le nekoliko manjši paket delnic z glasovalno pravico imajo član nadzornega sveta FMR in finančni direktor Kolektorja Sikom Jurij Kleindienst (7,8 odstotka), član nadzornega sveta Fonda Jožef Rupnik (7,4 odstotka) in nekdanji član nadzornega sveta FMR Jožef Potočnik. Slabih šest odstotkov rednih delnic imata v lasti tudi direktor družbe FI Ivan Albreht in glavni izvršni direktor Kolektorja Group Radovan Bolko, na mestu sedme največje lastnice pa je mogoče najti Natašo Lušo (5,3 odstotka), članico nadzornega sveta FMR Holdinga in odvetnico več družb iz koncerna Kolektor Group. Med večjimi lastniki Fonda je z nekaj več kot odstotkom delnic tudi aktualni idrijski župan Bojan Sever. Pred nastopom županske funkcije je bil zaposlen v družbi Ascom, ki se ukvarja s proizvodnjo elektromotorjev, generatorjev in transformatorjev.

Javno objavljena lastniška struktura družbe Fond razkriva, da je lastništvo koncerna Kolektor Group veliko manj razpršeno, kot se je predvidevalo vrsto let, saj ima samo omenjenih osem lastnikov v lasti polovico vseh delnic družbe Fond z glasovalno pravico. Skupno ima Fond okoli 220 delničarjev, od česar jih ima slabih 150 v lasti redne delnice, preostali pa prednostne delnice brez glasovalne pravice. Kljub sorazmerno velikemu številu delničarjev sta se v zadnjih letih skupščin udeleževali praktično le Nataša Luša in Darja Petrič Florjančič, direktorica Fonda in hči Stojana Petriča. Skupina Fond, ki jo sestavlja 40 podjetij, je sicer lani ustvarila že skoraj 430 milijonov evrov prihodkov in 43 milijonov evrov dobička iz poslovanja pred amortizacijo (EBITDA), medtem ko je čisti dobiček znašal dobrih 23 milijonov evrov. Skupno je imela Skupina Fond konec lanskega decembra za 370 milijonov evrov premoženja, ob 164 milijonih evrov kapitala pa je imela najetih za slabih 80 milijonov evrov bančnih posojil.

Matična družba Fond je na drugi strani lani ustvarila 1,7 milijona evrov čistega dobička, ki je v pretežni meri izviral iz dividend, ki so ji jih izplačale njene hčerinske družbe. S temi dividendami je Fond lani odplačal tudi del bančnih posojil, ki jih je bilo konec lanskega leta še za pet milijonov evrov. Največja naložba Fonda je sicer njegov četrtinski delež Kolektorja Group, ki ga v svojih bilancah vrednoti na 18 milijonov evrov, medtem ko četrtinski delež Kolektorja Etre (nekdanja Etra 33) vrednotijo na slabih osem milijonov evrov. Med preostalimi večjimi naložbami je tudi dva milijona evrov vreden 61-odstotni lastniški delež družbe FI, ki ima v lasti 26-odstotni delež Kolektorja Group.