1. tekaška konferenca: Kako VARNO! preteči maraton

Jutri, 18. oktobra, ste vabljeni na prvo tekaško konferenco z naslovom Kako VARNO! preteči maraton, ki jo v okviru akcije Tečemo skupaj organizirajo deset dni pred največjim tekaškim dogodkom v Sloveniji, Ljubljanskim maratonom.

V okviru konference bodo strokovna predavanja, okrogla miza in individualna ocena drže telesa. Začetek bo ob 16. uri, in sicer v hotelu Central, Miklošičeva 9, Ljubljana.

Prijave na tecemo.aktivni.si.

Pestro in veselo na Gorenjskem

20. oktobra ob 20. uri v dvorani Vitranc v Kranjski Gori prirejajo prireditev "Veselo v Kranjsko Goro, srečanje narodno-zabavnih ansamblov". Namenjena je tako gostom iz Slovenije kot tudi iz Avstrije, Nemčije in Italije oziroma vsem tistim, ki jim je pri srcu tako domača kot tuja narodno-zabavna glasba. Slab teden dni pozneje (od 26. do 28. oktobra) bodo v kranjskogorskem Ljudskem domu potekali Lavtižarjevi dnevi. Gre za vsakoletno tradicionalno prireditev, ki jo v pozni jeseni organizirajo v spomin na pisatelja, skladatelja, potopisca in duhovnika Josipa Lavtižarja. Dogodek temelji na vodilu, ki mu je Lavtižar sledil vse življenje: po svojih močeh pripomoči k napredku Zgornjesavske doline.

Že razmišljate o smuki?

Na Krvavcu poteka predprodaja ugodnejših smučarskih vozovnic. Med najprivlačnejšimi je vsekakor nova sezonska vozovnica 198, veljavna med tednom, po ceni 198 evrov. Vozovnica velja na Krvavcu in Rogli od ponedeljka do petka in ne ob koncih tedna, praznikih, med božično-novoletnimi prazniki (od 26. do 28. decembra) in slovenskimi zimskimi šolskimi počitnicami (od 18. do 22. februarja in od 25. februarja do 1. marca). S 4. marcem sezonska vozovnica 198 velja vse dni do konca smučarske sezone. Sezonska vozovnica 198 je v predprodaji do konca oktobra.

Maxximum open

V soboto, 27. oktobra, bo v festivalni dvorani Lent v Mariboru potekalo slovensko prvenstvo zveze FBZS-IFBB, ki ga organizira Fitnes in bodybuilding zveza Slovenije v sodelovanju z Maxximum.si. Tekmovanje bo potekalo po pravilih zveze IFBB, vendar bo odprto, kar pomeni, da lahko na njem nastopijo vsi tekmovalci, tudi tisti, ki ne tekmujejo pod okriljem zveze IFBB. Posebnost tekmovanja bosta gotovo kategoriji "Men Wheelchair" in "Men Athletic Physique". Prva je namenjena tekmovalcem na invalidskem vozičku, druga pa je letošnja novost zveze IFBB in je namenjena tekmovalcem, ki imajo nekoliko manj mišične mase, a še vedno atletsko oblikovano telo. Tehtanje tekmovalcev se bo začelo ob 10. uri, glavni del pa bo ob 15. uri.

Bučarjada in sejem Dotik narave

V nedeljo, 28. oktobra, bo v Podčetrtku veselo, poučno in okusno.

TIC Podčetrtek, Terme Olimia in Društvo zeliščarjev Olimje bodo ob 15. uri odprli prireditev Bučarjada in sejem Dotik narave. Obiskovalci boste uživali ob ponudbi domačih pridelkov in izdelkov, družinskem izrezovanju buč, zabavnih igrah za otroke in starše, kuhanju bučne juhe ter pečenem kostanju, moštu…th