Namesto da bi mlajšim omogočali nastop na največjem tekmovanju - saj so evropski namiznoteniški igralci in igralke v svetovnem merilu za azijske igralce že dolga leta "okusna predjed" -, ti sploh nimajo možnosti tekmovati na največjem tekmovanju. Takšen primer je tudi slovenska moška reprezentanca, saj imajo Bojan Tokič, Jan Žibrat in Saš Lasan "zacementirano" mesto v reprezentanci (po kvaliteti je to sicer nesporno), četrti igralci pa se menjavajo. Tokrat bo selektor Bojan Rak v Herning na Dansko, kjer bo od danes do nedelje evropsko prvenstvo, odpeljal Dominika Škrabana. Vesna Ojsteršek Drnovšek se je odločila, da bodo Slovenijo zastopale Jana Tomazini, Manca Fajmut, Alex Galič in Nina Zupančič.

Lani je ob Baltiku navduševal Bojan Tokič, ki se je vrnil domov z dvema bronastima kolajnama. Najboljši slovenski igralec je dobival dvoboje v izenačenih končnicah, ko pa je v četrtfinalu spravil na kolena Nemca Dimitrija Ovčarova (letos tretjega z olimpijskih iger v Londonu), se je v Gdansku veselil svojega največjega posamičnega uspeha doslej. Tokič in Srb Aleksandar Karakašević sta se že z dveh EP vrnila z bronasto kolajno, tokrat pa si želita narediti še korak naprej. Zato sta pripravam dvojic posvečala veliko pozornost v Poreču, kjer sta vadili tudi hrvaška in madžarska reprezentanca.

Praksa večine panožnih zvez v Sloveniji je, da pogosto skličejo tiskovno konferenco. V upanju, da bodo medije prepričale, da so zgodbe zanimive za objavo. Na Namiznoteniški zvezi Slovenije so ubrali drugačno taktiko, saj so konference sila redke, večkrat pa se zgodi, da jih ni niti pred velikim tekmovanjem, kot je bilo tudi tokrat pred odhodom na Dansko. Raje pošiljajo obvestila za javnost, pod njimi pa se podpisuje administratorka na zvezi Sajda Slatinšek, ki ji je Marjan Hribar, ko je postal predsednik NTZS, omogočil zaposlitev.

"Priprav tik pred odhodom, tako kot je v naši navadi, tokrat nismo imeli, saj koledar tekmovanj tega ni omogočil. V reprezentanci sta namreč dve igralki, ki živita in igrata v tujini. Ne glede na to verjamem, da so igralke optimalno pripravljene za nastop na evropskem prvenstvu. Na Danskem se bo dobro pokazalo, kaj lahko pričakujemo od mlade ekipe pred odhodom na Norveško, kjer bodo teden dni kasneje kvalifikacije za ekipno evropsko prvenstvo," je med drugim v sporočilu za javnost dejala Vesna Ojsteršek Drnovšek, članski selektor Bojan Rak pa je v skrajšani obliki napovedal: "Glavne upe polagam na Bojana Tokiča. Jan Žibrat ima še vedno preveč nihanj v igri. Pričakujem, da bo na Danskem ponovil dobre igre s svetovnega ekipnega prvenstva. Saš Lasan kot nepogrešljivi člen reprezentance bo svojo nalogo poskušal opraviti z zmagami in uvrstitvijo v glavni del tekmovanja. Dominik je dobil priložnost zaradi pomlajevanja ekipe, od njega pričakujem predvsem pravi pristop."