Petrolu in Mercatorju na lestvici sledijo skupine Gorenje (1,4 milijarde evrov prihodkov), HSE (1,3 milijarde evrov), Gen-I (dobra milijarde evrov) in Krka (dobrih 957 milijonov evrov). Sledijo skupine Zavarovalnica Triglav (916 milijonov evrov), Telekom Slovenije (814 milijonov evrov), Tuš Holding (788 milijonov evrov) in Dilon (765 milijonov evrov).

Med bankami je največja poslovna skupina NLB (z dobrimi 570 milijoni evrov prihodkov se uvršča na 13. mesto), Zavarovalnica Triglav je na vrhu med zavarovalniškimi skupinami, Telekom Slovenije med telekomunikacijskimi podjetji, največji farmacevtski družbi pa sta Krka in Lek (s 761 milijoni evrov prihodkov se uvršča na 12. mesto).

Večina skupin je lani povečala prodajne prihodke, samo pri petini skupin so se ti zmanjšali. V primerjavi z Delovo lestvico izpred enega leta so čiste prihodke od prodaji lani najbolj povečali v kranjski skupini Veyance Technologies (za 112 odstotkov), ki se po ustvarjenih prihodkih v 2011 uvršča na 49. mesto, za 80 odstotkov večje prodajne prihodke je lani imel zreški Unior (36. mesto po prihodkih).

Vrstni red je sicer povsem drugačen ob upoštevanju čistega dobička. Ob upoštevanju tega bi namreč prvo mesto med skupinami zasedla Krka z dobrimi 162 milijoni evrov dobička. Skupina Petrol je lani ustvarila dobrih 52 milijonov evrov dobička, Mercator 23,5 milijona evrov, Gorenje dobrih devet milijonov evrov, HSE slabih 70 milijonov evrov, Gen-I pa 12 milijonov evrov.

Po navedbah Dela je lani približno tretjina poslovnih skupin poslovala z izgubo. Največjo čisto izgubo je imela skupina NLB (240 milijonov evrov), skupina Kapitalska družba je beležila 167 milijonov evrov izgube, skupina Sava 157 milijonov evrov, Abanka 110 milijonov evrov in NKBM 81 milijonov evrov. Med skupinami z največjimi izgubami je kar pet bank, ki so kot skupine lani imele skupaj 466 milijonov evrov čiste izgube.

Skupina Mercator je daleč največji zaposlovalec, saj je lani zaposlovala 24.266 ljudi. Skupina Gorenje je lani zaposlovala 10.932 ljudi, skupina Slovenske železnice 8886 (po prihodkih so železnice uvrščene na 21. mesto), skupina Krka pa 8789 ljudi.

Lastniška struktura podjetij in skupin podjetij je v Sloveniji precej pestra. Veliko družb je v delni ali popolni državni lasti, nekaj so jih kupili menedžerji in nekatere zaradi tega tudi že pokopali. Čedalje več podjetij je del domačih ali tujih multinacionalk.