Kandski pravnik, ki je bil na čelu Wade med leti 1999 in 2007 je v pogovoru za francosko tiskovno agencijo AFP povedal: "Dolga leta sem opozarjal Uci, da njihov sistem preverjanja ni zadovoljiv. Oni so na primer prišli do tekmovalca ob petih zjutraj, ga testirali, nato pa ga pustili pri miru. Zdravniška služba je imela nato dovolj časa, da je kolesarja do štarta, ki je bil običajno sredi dneva, ustrezno pripravila za dirko."

"Sistem je bil narejen tako, da ni bil uspešen. Kako naj jim človek zdaj verjame, da niso ničesar vedeli? Če bodo še naprej zanikali vpletenost, bodo ogrozili temelje svojega športa," je dodal Pound.

Pred tem je predsednik Uci Pat McQuaid dejal, da so se stvari v zadnjih letih močno spremenile. "Karavana je zdaj povsem drugačna kot v času Armstronga," je dejal McQuaid.

Pound je bil zelo oster tudi do Lancea Armstronga, za katerega meni, da počne veliko neumnost, ko hoče s skupino odvetnikov dokazati, da ni jemal nedovoljenih poživil. In to potem, ko je ameriška protidopinška agencija predstavila obsežen material, ki dokazuje, da je bil Armstrong vodja najbolj razvitega in obsežnega sistema jemanja nedovoljenih poživil v zgodovini športa ter to potrdila tudi s pričevanji 26 ljudi, med njimi enajstimi sotekmovalci zdaj 41-letnega Armstronga.

"Mislim, da bo Armstrong težko dokazal, da so vsi ti ljudje lažnivci, ki mu želijo slabo. Bojim se, da se je njegov čas iztekel. Če ne zaradi drugega, bi moral resnico povedati svojim petim otrokom. Hkrati pa seveda tudi mnogim ljudem, katerim je po uspešno prestani hudi bolezni dajal moč in bil vzor," je še povedal Pound.