Glavno vlogo so na druženju z novinarji prevzeli lani najuspešnejši športniki. Prva je spregovorila Tina Maze, ki pravi, da je v pripravljalnem obdobju spet skušala storiti korak naprej. "V vseh pogledih skušamo izboljšati stvari. Vsak pri sebi, saj si na startu vedno sam. Tekme so pred vrati in veselim se jih, saj je treninga že dovolj. Upam, da se bodo na ledenikih popravile razmere in da bo snega za prvo tekmo v Söldnu dovolj." Nestrpni so tudi ostali slovenski alpinci na čelu s povratnikom po poškodbi Andrejem Jermanom.

Med biatlonci glavni orožji v slovenskem taboru ostajata svetovni podprvak Jakov Fak in Teja Gregorin. Oba sta bila z opravljenim na treningih zelo zadovoljna, a sta se oba otepala tudi poškodb. Fak je imel poškodovano ramo, Gregorinova je morala julija celo na manjši operativni poseg zaradi poškodbe kolena. Trenerji so opozorili predvsem na izreden strelski napredek Gregorinove na treningih, kjer ni le več ničel, ampak tudi precej hitrejši strelski čas. "To bo treba realizirati še na tekmah," pa je visoka pričakovanja malce omejila Gregorinova.

Svetovni prvak v poletih, Robert Kranjec, ki se je v preteklih tednih ob predstavitvi planiških skakalnic in na poletnem državnem prvenstvu v Kranju letos poleti že večkrat srečal z mediji, je bil navdušen predvsem nad dogodkom. "Lepo je, da smo se zbrali enkrat vsi na kupu in da se to ne zgodi le pred olimpijskimi igrami." Z napovedmi za sezono pa ostaja malce zadržan, predvsem zaradi sprememb pravil v zvezi z dovoljeno opremo.

Precej optimizma je tudi med smučarji tekači. Vesna Fabjan je opozorila na nov način dela po menjavi strokovnega vodstva in glede na opravljene teste je zelo zadovoljna. K temu pa je dodala resnico, kateri so pokimali prav vsi športniki: "Rezultati na tekmah bodo povedali, kako dobro smo delali."

Za dobro voljo je spet poskrbel Filip Flisar, ki je markantim brkom dodal še brado, a kot pravi le zato, ker je bilo na pripravah na Novi Zelandiji tako mraz, a se obenem pohvalil, da še nikoli v karieri ni imel toliko efektivnega treninga kot letos, zato pričakuje tudi dobre dosežke. V zasebnih oblačilih brez našitkov pokroviteljev je opozoril tudi na skromno finančno podporo, ki je je bil doslej deležen s strani zveze in izrazil upanje, da bo z novim vodstvom drugače.

Na kratko so cilje predstavili tudi nosilci v drugih smučarskih panogah, skakalka Maja Vtič, nordijski kombinatorec Mitja Oranič, smučarka prostega sloga Saša Farič in paraolimpijec Gal Jakič, ki je prav tako pokazal izreden humor ter dodobra nasmejal kolege iz smučarskih reprezentanc.