Avstrijka indijskih korenin Monisha Kaltenborn je postala vodja ekipe Sauber, saj se je dosedanji "glavni", 69-letni Peter Sauber dokončno odločil, da dnevna skrb za vse, kar potegne za seboj vodenje ekipe, ni več zanj. Že do sedaj je bila 41-letna Kaltenbornova tesno vpeta v vodilno strukturo ekipe Sauber, kjer je letos maja postala lastnica tretjine ekipe, delovala je kot vodja poslovanja, v ekipo Petra Sauberja pa je prišla leta 2000 kot vodja pravnega oddelka. Rodila se je leta 1971 v Indiji kot Monisha Narang, pri osmih letih pa se je skupaj s starši preselila v Avstrijo. Na Dunaju in v Londonu je študirala pravo, v Stuttgartu spoznala Jensa Kaltenborna in začela delati v Liechtensteinu v podjetju Fritza Kaiserja, ki je bil takrat že povezan z ekipo Sauber.

"Zelo dobro se zavedam velike odgovornosti, ki jo prinese nov položaj v ekipi. Peter Sauber je več kot 40 let vodil svojo ekipo, naslednje leto bo 20 let dirkanja v formuli 1, s čimer bomo postali četrta najstarejša še aktivna ekipa. Peter je v težkih okoliščinah vodil in nadgrajeval vse skupaj, zdaj se je odločil, da bom jaz tista, ki bom sproti skrbela, da bo vse potekalo tako kot mora, tako v tovarni kot na samem dirkališču," je povedala Kaltenbornova. Peter Sauber pa bo še naprej ostal predsednik celotne organizacije in bo odločal o drugih pomembnih in strateških zadevah.

Je zdaj Kaltenbornova postala najmočnejša ženska v formuli 1? "Te igrice o moči in prestižu prepuščam drugim. Sem ambiciozna, a ne željna oblasti. Dolgo časa sem že v tej ekipi, v novo vlogo pa sem se počasi že vživela. Vem, da je to svet moških, a ravno zato je to tako velik izziv," dodaja Kaltenbornova.