Namen samega inkubatorja je, kakor je bilo že v uvodu omenjeno, nuditi pomoč podjetjem na različnih nivojih. Podjetja v inkubaturju lahko zaprosijo za najem pisarne, poleg pisarne lahko dobijo možnost uporabe skupnih prostorov, sejnih in konferenčnih sob. V inkubatorju osebje podjetnikom pomaga, da navežejo stike z drugimi podjetji, potencialnimi podjetniškimi mentorji, omogoča povezovanje med samimi podjetji znotraj inkubatorja, obvešča uporabnike o odprtih razpisih, organizira delavnice za pripravo poslovnega načrta, organizira različna informativna srečanja in podjetniška tekmovanja. Ker je LUI v lasti Univerze v Ljubljani, mlade raziskovalce usmerja tudi na podjetniško pot, zato organizira posebne delavnice, ki so namenjene le njim.

V sedanjem času svetovne krize pa so se tudi subjekti inovativnega okolja znašli v težavah, ker jim je bilo ukinjeno sofinanciranje države. Če se situacija kmalu ne izboljša, lahko zelo kmalu sledi propad večine inkubatorjev, saj samo z najemninami ne morejo preživeti. To bi bila velika škoda, saj bi s tem zavrli razvoj mladih inovativnih podjetij.

Znano je, da so podjetja, ki izhajajo iz inkubatorjev, na tržišču zelo uspešna in prosperirajo, ter vsako leto zaposlujejo več ljudi. Tako da so številke, ki govorijo o uspešnosti inkubirancev, precej impresivne. In Sloveniji bi se splačalo take aktivnosti podpornih okolij še naprej podpirati.

Naše podjetje se v inkubatorju zelo dobro počuti in se tudi uspešno povezuje z drugimi podjetji na področju storitev, kakor tudi izvedbe različnih projektov.

Tako je tudi današnji dan minil v slogu “networkinga”, v prijetnih, tvornih, povezovalnih sestankih s podobnomislečimi.