Olimpija je v nedeljo v Znojmu na Češkem pri zmagi s 5:3 uporabila taktični recept iz lanske uspešne sezone. Vratar Jerry Kuhn je zablestel s 55 obrambami, s čimer si je dvignil skupni odstotek ubranjenih strelov. Izjemno učinkovit je prvi napad z Muršakom, McBridom in D'Alvisejem, ko nasprotnik nikdar ne ve, od kje mu preti nevarnost. D'Alvise je ta trenutek prvi strelec lige, McBride drugi podajalec, Muršak pa je na vsega štirih tekmah dosegel že deset točk. Ko bodo strelsko formo ujeli tudi izkušenejši domači fantje (Mušič, Ž. Pance, Hočevar...), bo Olimpija prav gotovo še bolj nevarna.

V Tivoliju poudarjajo, da preporoda ne bi bilo brez Bojana Zajca. Nekdanji reprezentančni branilec je na klopi zelo aktiven, ko sproti opozarja na napake in deli nasvete. Temelj vsega je odkrit pogovor, zato ga igralci spoštujejo in mu zaupajo. Vsekakor bi Olimpija veliko izgubila, če bi se Zajc odpovedal vodenju članskega moštva. Ta teden se bo moral izjasniti, ali bi raje treniral ekipo v EBEL ali tivolske mladince, kamor bi lahko vskočil dosedanji pomočnik Igor Beribak. Vodstvo kluba ima do zdajšnjega trenerja neizmerno zaupanje, kar dokazuje že dejstvo, da pri vprašanju glavnega trenerja ne iščejo alternative iz Severne Amerike, dokler se Zajc ne bo dokončno odločil.

Če bi vprašali občinstvo, bi Bojan Zajc prav gotovo dobil visoko podporo. Pod njegovim vodstvom imajo člani četrtega napada več priložnosti za dokazovanje kot prejšnji mesec, zaradi česar se drugi hokejisti bolj spočijejo in igrajo z več svežine. Zajcu je med drugim uspelo vnesti več discipline v obrambo, kar je bil še nedolgo nazaj eden glavnih razlogov za številne poraze. Ker Tivoli v novi sezoni še ni okusil slasti zmage, bo imela Olimpija idealno priložnost za prvi domači par točk v petek. Madžarska Alba je vsekakor premagljiv tekmec, nedeljski test v Salzburgu pa bo že bolj zahteven. A tudi na Solnograškem je Olimpija že znala zmagovati...