Velenjčani so po visoki zmagi v uvodnem krogu proti Sankt Peterburgu danes morali priznati premoč skopskemu Metalurgu. Makedonci so bili vso tekmo boljši tekmec, narekovali ritem od začetka do konca in povsem zasluženo vpisali drugi par točk. V prvem krogu so v gosteh premagali že Chambery in dokazali, da imajo njihove napovedi o napredovanju v naslednji del tekmovanja trdne osnove.

Skopski predstavnik v ligi prvakov je v prvem polčasu upravičil vse pohvalne besede, ki mu jih je pred tekmo namenil Gorenjev trener Branko Tamše. Makedonci so pokazali izvrstno obrambo, ki Velenjčanom ni dopustila lahkega gola, razpoložen pa je bil tudi vratar Darko Stanić (skupaj 14 obramb), ki je svojim soigralcem omogočil številne protinapade. Tako ni bilo prav nič presenetljivo, da so gostitelji hitro pobegnili na 5:1 v 11. minuti, šest minut pozneje so po protinapadu povedli že z 8:3, najvišjo prednost v prve pol ure pa imeli v 28. minuti, ko se je na semaforju svetilo 13:5.

Čeprav so domači na glavni odmor nesli zadetek prednosti manj, pa Velenjčani niti v drugem delu niso znali preobrniti poteka tekme. Izbranci Lina Červarja so še naprej uspešno ustavljali velenjske napade, spet po zaslugi Stanića in Petra Angelova pa nizali protinapad za protinapadom, s čimer so le poviševali razliko. V 35. minuti je bilo tako 15:9, minuto pozneje 16:9, v 37. minuti pa je Dejan Manaskov po novem protinapadu zabil že za 18:10.

Ko je Goce Georgievski v 39. minuti znova zatresel velenjsko mrežo, je bil zmagovalec praktično odločen. Rumeno-črnim namreč ni šlo prav nič po željah in načrtih. Po visokem vodstvu so domači v zadnjih 15 minutah nekoliko popustili, kar je Gorenje unovčilo za znižanje na 20:25 v 54. minuti, ko je zadel David Miklavčič. To pa je bilo tudi vse, kar je uspelo slovenskim prvakom.

Pri teh je bil z osmimi zadetki najučinkovitejši Marko Bezjak, pri domačih pa sta Georgievski in Manaskov zabila po sedem golov.

* Dvorana Borisa Trajkovskega, gledalcev 4800, sodnika: Dinu in Din (oba Romunija).
* Metalurg: Stanić, Angelov, Rakčević 3, Dimovski, Vugrinec 2, Georgievski 7, Kozlina, Manaskov 7, Mirkulovski 2, Markoski 1, Mojsoski 2, Doder 1, Mojsovski 5 (1), Batinović, Jonovski, Alušovski.
* Gorenje: Gajić, Taletović, Melić 3 (1), Medved, Bezjak 8, Pucelj, Dolenec 7 (7), Cehte 2, Miklavčič 3, Gaber, Golčar, Dobelšek, Gams, Bajram, Nosan, Dujmović.
* Sedemmetrovke: Metalurg 1 (1), Gorenje 9 (8).
* Izključitve: Metalurg 6, Gorenje 8.