Zakaj lakomna Britanca nista smela pojesti toliko, kot bi zmogla

Že njuna obilna postava razkriva, da 26-letni George Dalmon in njegov leto dni mlajši prijatelj Andy Miles obožujeta hrano. Sploh azijska hrana jima vzbuja nepotešljiv tek. Svojo prehranjevalno strast sta v minulih letih zadovoljevala v mongolski restavraciji GOBi v Brightonu. Gostom namreč to gostišče ponuja, da lahko za plačilo 12 funtov (približno 15 evrov) pojedo, kolikor se jim zahoče (all you can eat) vietnamskih, tajskih, kitajskih, indijskih, karibskih, afriških in evropskih jedi. Dalmon in Miles sta hotela in zmogla pojesti ogromno. Ko sta ob svojem nedavnem obisku izpraznila peto skledo, je lastniku restavracije prekipelo in rednima gostoma je zabrusil, da jima izreka dosmrtno prepoved obiska, ker sta "požrešna prasca". Užaljena George in Andy sta o tej negostoljubni gesti obvestila številne britanske medije. "V restavraciji gostom ponudijo zgolj majhne skodelice, v katere pač ne moreš naložiti dovolj hrane, tako da se moraš zmeraj vrniti po dodatno porcijo," je svojo lakomnost opravičeval Dalmon, nekdanji igralec ragbija. "Tukaj sva bila redna gosta več let, dokler ni lastnik nenadoma pristopil k najini mizi in znorel pred očmi drugih gostov," je dodal Miles.

"Žrla sta kot svinje. Dve leti sem ju moral prenašati, zdaj pa sta mi presedla," je svoj ukrep komentiral vodja restavracije. V dveh letih menda nista niti enkrat naročila pijače, razen brezplačne vode, tudi napitnine nista nikoli pustila. "Zmeraj se jima je tako mudilo priti do jedi v samopostrežnem bifeju, da jih drugi gostje niti uzreti niso mogli. Nismo dobrodelna ustanova, smo podjetje. To je naša restavracija in pravico imamo reči nekomu, naj ne hodi več k nam."