Štajerska vinogradniška občina jaha na valu najbolj lajkanega videospota na svetu

Korejski pop zveznik Psy (s pravim imenom Park Jae-Sang) je s svojim smešnim plesom v videospotu Gangnam style obnorel svet. Na spletnem portalu youtube šteje že več kot 360 milijonov ogledov, s 3,4 milijona "všečki" pa je dosegel Guinnessov rekord najbolj "lajkane" povezave v zgodovini youtuba. Poskakovanje debelušnega Azijca posnemajo povsod po svetu. Tudi v Kungoti.

Trije mladi Kungočani, Marko, Mateja in Urška, so za učenje odštekanega plesa potrebovali natanko 4 minute in 25 sekund. Glede na to, da ne plešejo pogosto, je bil to lep dosežek. Zatem so naredili enominutni demo posnetek, s katerim po vseh spletnih kanalih vabijo stare in mlade, Kungočane in Nekungočane, večje in manjše, skratka vse, ki imajo vsaj malo volje do zabave in plesa, naj se jim pridružijo pri snemanju promocijskega videa. "Video bo bolj zanimiv, če bo nastopalo več ljudi. In ko bo ta video na koncu imel neskončno število ogledov, boste lahko ponosni, da ste bili zraven. Z drugimi besedami, vi boste srce tega videa," so prepričani gangnam style Kungočani. "Če to pesem s plesom združimo s krajšo predstavitvijo aktivnosti, lepih krajev in lepih ljudi v naši občini, je lahko rezultat super video z zanimivo in nepozabno vsebino."

Pred nedavnim se je plesalo pod razglednim stolpom na Plaču, danes pa se ob 11. uri pleše na kmetiji Pliberšek v vinogradniški vasi Svečina. Ali bo kdo od prisotnih poskakoval po gangnamsko s kozarcem vina v roki, ni znano. Je pa verjetno.