Kangler je imel v mislih priznanje, ki ga podeljuje Mednarodno združenje festivalov in prireditev (IFEA) s sedežem v Denverju. Večina medijev je opazila novi Kanglerjev uspeh, tudi osrednji slovenski finančni dnevnik mu je v torek namenil celo stran. Časnik Večer pa je razkril tudi to, da je obubožani Maribor na podelitev te prestižne nagrade v Kolorado poslal kar tričlansko delegacijo (Andrej Verlič, Astrid Bah, Sara Sorger) in za pot odštel 5032 davkoplačevalskih evrov.

Iz gradiva na spletni strani IFEA izhaja, da se lahko za nagrado potegujejo tisti, ki so se prijavili na izbor in so plačali 895 oziroma 695 dolarjev pristojbine. Izvedeti je mogoče tudi to, da letošnja "Nobelova" nagrajenca nista samo dva, kot je zavajal Kangler. V tej "elitni" družbi so tudi takšne svetovno prepoznavne destinacije, kot so Hampyeong-gun (Južna Koreja), Grapevine (Teksas, ZDA), Campos do Jordao (Brazilija), Ballito-KwaDukuza (Južnoafriška republika), Lhasa (Tibet, Kitajska), Newcastle (Avstralija) in Dublin (Ohio, ZDA). V kategoriji nad milijon prebivalcev pa so prejemniki še Republika Trinidad in Tobago, Sydney (Avstralija), koloradski Denver.

IFEA pa ne nagrajuje samo mest, temveč tudi festivale (Pinnacle Award). Seveda se Kangler ni pozabil pohvaliti, da so Mariborčani tudi v tej kategoriji zelo uspešni, saj je Festival Lent prejel kar štiri "Nobelova" priznanja, in sicer za programsko knjižico, za spletno stran, za promocijski plakat in v kategoriji drugi različni tiskani materiali.

Pregled spiska "nobelovcev" razkriva, da so darežljivi koloradski nagrajevalci letos razdelili skoraj 500(!) tovrstnih priznanj. Poleg Festivala Lent so se z njimi lahko okitili samo še trije evropski dogodki, pri čemer njihova maloštevilnost zagotovo ni posledica tega, da bi bilo najbolj vrhunskim festivalskim prirediteljem malo mar za koloradske nagrade. To potrjuje tudi seznam preostalih treh evropskih nagrajencev: Velikonočni festival Ludwiga van Beethovna (Krakov, Poljska), Grolsch Art Boom Festival (Krakov, Poljska), Festivali Rotterdam pa so prejeli bronasto priznanje za druge tiskane materiale.