Golf je edina igra, v kateri lahko med seboj enakovredno igrata vrhunski profesionalec in povprečni igralec, in na tem je temeljila še ena naša igra golfa. Kljub temu da so se najboljši golfisti znova izkazali, je bil naš turnir poslovnežev v prvi vrsti namenjen povezovanju in sprostitvi.

Golf in izzivi poslovnega sveta

Gregor Kvas, vodja mreže privatnega bančništva pri UniCredit Banki Slovenija, nam je po turnirju zaupal, da je bila igra zares v drugem planu. "Danes nisem toliko mislil na rezultat, ampak skrbel za to, da se gostje na našem turnirju dobro počutijo," je strnil in pohvalil dogajanje. Njegov kolega Franceso Vercesi, član uprave UniCredit Banke, je izpostavil pomen sodelovanja in povezovanja med odličnimi golfisti in odličnimi poslovneži. "Turnirji so priložnost, da izmenjujemo mnenja, izkušnje in se tako skupaj še uspešneje soočamo s sodobnimi izzivi poslovnega sveta." Borut Razdevšek, direktor Debitela, s svojo igro ni bil najbolj zadovoljen, a je pohvalil igralce v svoji ekipi, ki je prispevala k moštvenemu uspehu. "Timski duh in sprostitev je pravi namen golfa, zato se z rezultatom ne obremenjujem. Dnevnikovi Pro Am turnirji vedno postrežejo z dobrim vzdušjem, tako da se prihodnje leto spet vidimo."

Kdo je dvignil pokal

Med 18 ekipami, ki so jih sestavljali po trije amaterski in profesionalni igralec, je bila na zelenicah v Arboretumu bruto najuspešnejša ekipa Zlatarne Celje, kot neto zmagovalci pa so slavili člani ekipe Golf portal.info. Po seštevku vseh treh turnirjev je v bruto ekipni kategoriji slavila ekipa A-Cosmos, neto ekipno zmago pa so utrdili fantje iz ekipe Golf portal.

Golfska zgodba se nadaljuje

Leta 2009 smo organizirali prvi turnir, nadaljevali z dvema turnirjema leta 2010, organizirali tri leta 2011 in kar štiri letos. Poleg omenjenih treh smo namreč organizirali še Pro Am turnir z mednarodno udeležbo. "Veliko priznanje in hkrati kazalnik našega uspeha je tudi to, da so z nami ostali tako PGAS kot sponzorji," je sklenil Dnevnikov organizator dogodka Miha Vrbinc in se v svojem nagovoru vsem zahvalil z željo, da bi v letu 2013 nadaljevali uspešno golfsko zgodbo.