Za zmago Barcelone, ki so jo španski mediji označili za kontroverzno, je poskrbel delilec pravice Mateu Lahoz, ki je v 72. minuti izključil Sevillinega igralca Garyja Medela. Čilenec se je zapletel v spor z Barceloninim Cescom Fabregasom, ga s čelom udaril po ramenu, španski reprezentant pa je vse skupaj odlično odigral in izsilil njegovo izključitev.

Do izključitve Medela je prišlo pri vodstvu Seville z 2:1, Barcelona pa je nato izkoristila terensko premoč in prišla do zmage s 3:2. "Rdeči karton za Medela? S svojim čelom je zašel v moj obraz, mislim, da je to dovolj za rdeči karton," je o sporni odločitvi po tekmi madridskemu novinarju pojasnil Fabregas in dodal: "Če želite, lahko to demonstriram na vas, pa boste sami presodili, ali je prekršek za rdeči karton, ali ne.“

Sodnik Lahoz si je napako privoščil tudi v predzadnji minuti srečanja, ko je Thiago Alcantara igral z roko, v nadaljevanju akcije pa je nato Lionel Messi podal Fabregasu, ta pa je izenačil na 2:2. Zaradi protestov je moral na tribuno domači strateg Michel, navijači pa so sodniško odločitev pospremili s koncertom žvižgov.

"Verjamem v svojo ekipo in v to, kar počne. Danes je odigrala zelo dobro. Nismo si zaslužili poraza. Tekmo smo izgubili v zadnjih petih minutah. Proti moštvu, kot je Barcelona, in z igralcem manj, lahko svojim igralcem le čestitam;“ je dejal Michel, ki sojenja ni želel komentirati.

Zadetka za Sevillo sta sicer dosegla Piotr Trochowski (26.) in Alvaro Negredo (48.), pri Barceloni pa sta se med strelce vpisala Cesc Fabregas (53., 89.) in David Villa (90.)