Največ zanimanja bo prav gotovo pritegnilo poglavje v knjigi, ki govori o številnih razmerjih znotraj smučarske karavane, kjer Riescheva ne varčuje z besedami niti, ko gre za “posteljne aktivnosti“ glavnih akterjev. Zmagovalka v skupnem seštevku svetovnega pokala v sezoni 2010/11 je smučarski svet poimenovala kar “porno cirkus“.

“Ne vem, kdo si je izmislil ta izraz, a pojavi se na vsake toliko časa, je pa to izpeljanka iz izraza 'beli cirkus', ki se pogosto uporablja za alpsko smučanje. Tu ne gre za kakšne orgije v hotelih, a verjemite, da so mnogi v hotelih prijavljeni v enoposteljnih sobah, noči pa prav gotovo ne preživijo sami,“ piše Riescheva.

“Obstajajo različne kombinacije teh druženj, denimo trenerji s fizioterapevtkami, serviserji s smučarkami, … Skoraj vedno pa gre tu za 'mednarodne odnose', ker saj veste, kako se reče – v lastnem ribniku je prepovedano loviti. Za mnoge, ki so poročeni, je to dobrodošla sprememba,“ je še zapisala 27-letna Nemka, ki se je sicer ravno lani poročila s svojim menedžerjem Marcusom Höflom.