Neckermann je konec julija razglasil insolventnost, saj ni bil več sposoben kriti obveznosti do zaposlenih in poslovnih partnerjev. Insolvenčni upravitelji podjetja so v sredo sporočili, da bo 1. oktober datum, ko bo podjetje nehalo obstajati.

Hkrati so poudarili, da se za prevzem Neckermanna še zanima en vlagatelj, s katerim bodo nadaljevali pogajanja. Danes pa je zadnja možnost za rešitev podjetja in ohranitev dobrih 2000 delovnih mest splavala po vodi. Za večino zaposlenih v Neckermannu bo tako petek zadnji delovni dan.

Neckermann je bil eden največjih spletnih trgovcev v Nemčiji. Podjetje je bilo ustanovljeno leta 1950 v nemškem Frankfurtu, ko je trgovec Josef Neckermann v nacistični Nemčiji s podporo režima prevzel več trgovin s tekstilom, ki so jih prej vodili Judje. Zaradi svojega sodelovanja z nacističnim režimom mu je Nemčija po drugi svetovni vojni za nekaj časa prepovedala gospodarsko aktivnost.

Podjetje je nato svoje ime gradilo na katalogih, v katerih je ponujalo oblačila, pa male in večje gospodinjske aparate. Sčasoma je Neckermann med svoje aktivnosti vključil turizem, nepremičninske in zavarovalniške posle.

Leta 1977 je podjetje zašlo v krizo in prevzel ga je Karstadt, ki se je kasneje združil s kataloškim trgovcem Quelle. Leta 1995 je zaživela spletna prodaja Neckermanna - prek spleta je družba v zadnjih letih ustvarila skoraj 80 odstotkov svojih prihodkov.

Leta 2006 je bil Neckermann prodan ameriškemu Sun Capital Partners, saj se je želel Karstadt osredotočiti na svojo osnovno dejavnost. Ameriški lastnik pa je julija zavrnil dokapitalizacijo, s pomočjo katere bi izvedli reorganizacijo in Neckermann rešili pred propadom.