Spomnim se zadnjega dogodka Business speed networking. Super zadeva za vzpostavljanje novih poslovnih stikov, da se namensko pogovarjaš o možnostih sodelovanja. Pri tem se mi zdi, da je vsekakor bolje, da se s potencialnimi poslovnimi partnerji srečaš večkrat, saj se le tako lahko vzpostavijo pristni poslovni odnosi. S tem posledično pa tudi zaupanje, kot je bilo danes večkrat omenjeno tudi na dogodku.

Nauk tega: Za uspeh se je potrebno povezovati. Splošno velja – več glav, več ve!

Ponovno prejmem veliko pohval glede naših vizitk, ki so manjšega formata. Drugačnost vsekakor vpliva na prepoznavnost. Javna zahvala naši marketinški agenciji Imago.

Po zaključku dogodka hitim v pisarno. Na telefonu imam 7 neodgovorjenih klicev – pravljično število. V pisarni predebatiramo o projektih in zakaj so v istem času roki za oddajo zahtevkov in roki za oddajo projektov.

Zadnje pol leta ni bilo tedna, ko bi lahko bil kdo na dopustu brez občutka primanjkljaja. Pozna se, da je Rajko na dopustu. Jasmina, ki ima prevezavo njegovega telefona, nekje ob 14. uri ob ponovnem zvonenju začne kar globoko dihati, saj stalni telefoni in vodenje projekta nikakor ne gresta skupaj. Zato vem, da bova ponovno na vezi zvečer. Odštevamo dneve, ko bo celotna skupina v oktobru na dogodku in bomo dan izkoristili tudi za kakšno razvajanje v hotelu, v katerem prenočujemo. Vsekakor je celotna ekipa nujno potrebna počitka in si zasluži nagrado »razvajanja«. Pred tem pa je še uspešna oddaja projektov.

Prejmem pošto našega partnerja, ki me povabi na dogodek Dravsko-pomurske gazele 2012. Povabilo žal zavrnem, ker sem dva dni na Managerskem kongresu. Zakaj se morajo dobri dogodki prekrivati. Dogodka bi se zelo rada udeležila. Poleg tega me na dogodek povabi tudi Sandra, saj je njihovo podjetje osvojilo 16. mesto med najhitreje rastočimi podjetji v dravsko-pomurski regiji - Gazela 2012. Čestitke!

Danes ponovno pošljem sugestije na pogodbo italijanskemu podjetju. Nisem navajena tako dolgega terminskega prilagajanja. Poleg tega je zame čista novost arbitražnega sodišča v primeru spora. Vsekakor tema za našega pravnika. Med branjem pogodbe me pokliče Sanja – lahko verjameš, da je pravnica in mi nekako delno ponudi odgovor? Pa naj še kdo reče, da pozitivne misli in želja po odgovoru ne vplivajo, da se odgovor pojavi sam od sebe.

Zvečer, ob 9-ih, prejmem klic potencialnega partnerja za pripravo projektov na področju energetske prenove stavb. Končno nama je uspelo, da sva se terminsko uskladila. Začneva z zanimivo debato o pomembnosti zamenjave energetskega vira, prihrankih in ekonomičnosti investicij. Zadnje čase smo res vedno bolj specializirani za energetske projekte, vse skupaj nam olajšajo še številni razpisi na tem področju. S tem imamo možnost, da vedno znova pridobimo veliko novih znanj iz tehniških področij.

Smo že na polovici delovnega tedna. Včasih si želim, da bi se čas malce ustavil...

Večji del današnjega dneva je bil namenjen dogodkom, tako da vam v povezavi s tem želim veliko uspešnih poslovnih povezav...