Britanski borec se nadeja, da bi naslednje leto stopil v ring s prvakom v verziji WBC, a tega nikakor ne želi storiti v Ukrajini, ki so jo začeli omenjati kot morebitno prizorišče dvoboja. "Še nikoli nisem bil v Ukrajini, a sem slišal, da gre za državo, ki je nevarna za temnopolte. Tam so nori rasisti, ki so mi že grozili s smrtjo. Nemčija bi bila najboljše in najvarnejše prizorišče za mojo zmago proti Vitaliju. Tam bi stadion vsaj lahko zapustil živ," je za časnik The Sun obrazložil Haye.

Vitalij Kličko se je dosedaj v svoji domovini boril le enkrat in sicer davnega leta 1998, ko se je udaril z Italijanom Francescom Spinellijem, večina njegovih borb pa je bilo organiziranih v Nemčiji.

"Sem prehiter, preveč seksi in preveč talentiran, da bi me odpihnil velik, star robot iz Ukrajine. Edino borbo, ki jo ljudje želijo videti, je moja proti Vitaliju. Borbe proti slabičem, ki jih izbirata brata Kličko, me ne zanimajo,“ je ukrajinska šampiona zbodel 31-letnik.

Britanec se je sicer julija lani pomeril proti Vitalijevemu bratu Vladimirju in izgubil, za neuspeh pa naj bi bil po Hayjevih besedah kriv zlomljen prst na nogi.