Zaradi pravil o zasebnosti je moral Google zamegliti obraze in registrske tablice na avtomobilih. Če vseeno spoznate svoj obris na kakšni fotografiji, pa lahko obvestite Google, ki bo fotografijo nato popravil, so svojim državljanom sporočili hrvaški mediji.

Orodje Google Street View je v Evropski uniji povzročilo precej nevšečnosti, saj naj bi resno poseglo v zasebnost ljudi. A Hrvaška je prepričana, da bo na takšen način poskrbela za še večjo prepoznavnost v svetu in priliv novih turistov prihodnje poletje.

Z Google Street Viewjem po koralnem grebenu

V okviru projekta, ki je preučeval zdravje koralnih grebenov, izvedla pa ga je družba Catlin Seaview Survey, so bodo uporabniki Googla zdaj lahko sprehodili še pod vodo.

Spletni gigant je sprva ponujal sprehod po morskem dnu, ki pa je bil računalniško prikazan, zdaj bo to mogoče s pomočjo resničnih fotografij. "To je zgolj naslednji korak, da svoje uporabnike odpeljemo pod morsko gladino in jim ponudimo novo izkušnjo," so sporočili z Googla.

Uporabniki pa naj bi hkrati dobili občutek, kako segrevanje ozračja vpliva na koralne grebene, na kakšen način bi jih morali zaščiti in zakaj bi to sploh storili.