Ronaldo kmalu ne bo več upravičen do posebnega statusa po t.i. Beckhamovem zakonu, ki mu omogoča nižjo obdavčitev prihodkov, to pa je verjetno eden glavnih razlogov, da je od kluba zahteval, da mu v prihodnosti prepustijo ves zaslužek od uporabe njegove znamke, torej od prodaje njegovih dresov in vseh možnih spominkov z njegovo podobo ali napisom CR7. Do sedaj se je ta dobiček delil v razmerju 60:40 v korist Portugalca, na novo zahtevo Ronalda pa se v klubu še niso odzvali.

“Beckhamov zakon“ omogoča premožnim tujcem, ki so na delu v Španiji, da plačajo manjše davke. Vsi, ki na leto zaslužijo preko 600 tisoč evrov, prvih pet let namesto 45- plačujejo le 23-odstotne dajatve, David Beckham pa je bil eden prvih nogometašev, ki je to izkoristil, davčne olajšave pa so nato v španski nogomet privabile številne tujce.

Zakon je nato leta 2010 vlada premierja Zapatera ukinila, a vseeno za vse, ki so se že znašli pod tisto obdavčitvijo, velja, da so še vedno obdavčeni po tedanjih davčnih stopnjah. Za Ronalda pa se pojavlja problem, ker bo leta 2014 izpolnil pet let, odkar igra v Španiji, in Beckhamov zakon zanj ne bo več veljal. Izpad prihodka želi Portugalec nadomestiti s koriščenjem svoje znamke.

Prihodki od prodaje Ronaldovih dresov in spominkov znašajo približno 20 milijonov evrov na leto.