Homeland je tudi ena najljubših nanizank ameriškega predsednika Baracka Obame. "Zelo kul je, da je naš oboževalec tudi predsednik," je zato poudarila zvezda nanizanke Claire Danes. "Mislim, da to pove veliko o relevantnosti nanizanke, daje pa ji tudi neko dodatno vrednost," je pristavila. Serija Oglaševalci je bila sicer največja poraženka nedeljske podelitve nagrad, saj je bila nominirana v 17 kategorijah, ustvarjalci in igralci pa so se domov vrnili praznih rok.

"Vemo, da nas boste sčasoma zasovražili"

Za najboljšo humoristično nanizanko so že tretjič razglasili Modern family (Moderna družina), emmyja za stranski vlogi v njej sta prejela Eric Stonestreet in Julie Bowen, nanizanka pa si je prislužila še nagrado za režijo. "Iz dna srca upam, da se nas ne bodo nasitili," se je po podelitvi pošalil producent Steve Levitan. "Toda vemo, da bo sčasoma drugače in nas boste vsi zasovražili," je v smehu dodal Stonestreet.

Nov dokaz, da je Hollywood bolj naklonjen demokratom kot republikancem, je tudi razglasitev najboljše miniserije oziroma televizijskega filma. Veliki zmagovalec podelitve je bila letos tudi Game Change, zgodba o vstopu Sarah Palin na ameriško politično prizorišče leta 2008. Prejela je nagrado za najboljšo miniserijo oziroma televizijski film, scenarij, režijo in glavno vlogo (Julianne Moore). "Ponosna sem, saj Sarah Palin moja upodobitev nje ni bila všeč," je pojasnila Moorova. Film v produkciji televizije HBO je dobil tudi emmyja za režijo (Jay Roach) in scenarij (Danny Strong).

Med najbolj presenetljivimi nagradami večera je bil zagotovo kipec za najboljšo moško vlogo za polovico dueta nanizanke Dva moža in pol, in sicer za Jona Cryerja. Ta je po lanskem odhodu Charlieja Sheena (nadomestil ga je Ashton Kutcher) prevzel večjo vlogo. Emmyja za glavno žensko vlogo v komični seriji je dobila Julia Louis-Dreyfus (Veep).

Costner prejel še emmyja

Med nagrajenimi je bil tudi Kevin Costner, in sicer za glavno moško vlogo v miniseriji ali filmu (Hatfields & McCoys). Serija, ki pripoveduje zgodbo o krvnem maščevanju med dvema podeželskima ameriškima družinama, je prejela tudi emmyja za stransko moško vlogo. Dobil ga je Tom Berenger. Emmy za stransko žensko vlogo v miniseriji ali filmu pa je pripadel Jessici Lange (American Horror Story).

Že devetič po vrsti pa je naslov najboljše resničnostne oddaje osvojila The Amazing Race, na podelitvi pa so se spomnili tudi umrlih televizijskih ustvarjalcev, med njimi lani umrlega Andyja Griffitha ter Phyllis Diller, Davyja Jonesa in Richarda Dawsona. Za smeh med podelitvijo je skrbel voditelj in komik Jimmy Kimmel, ki je uresničil napoved, da bo povlekel za nos tiste, ki si prenosa ne bodo ogledali. Zvezdnika serije 30 Rock Tracyja Morgana je ob prihodu na oder povabil, naj se uleže na tla, občinstvo pa je naprosil, naj prek Facebooka in Twitterja sporoči, da se je onesvestil, kar lahko vidijo v živo. Lažna novica se je razširila kot požar in nekoliko povečala gledanost podelitve.