"V nedeljo smo morali zaradi močnega vetra veliko čakati, saj je bila tekma polna premorov, vendar me to ni preveč zmotilo. Zelo sem vesel, ker mi je uspelo ostati miren in osredotočen na svoj nastop. Skok mi je dobro uspel. To je bilo najpomembneje. Z vetrovnimi razmerami nisem imel težav, saj je žirija tekmovanja opravila res dobro delo," je po novem uspehu dejal Tepeš. Žirija tekmovanja je zaradi zelo močnega vetra odpovedala nedeljsko finalno serijo, tako da je obveljala prva - zmagovalec je postal Japonec Taku Takeuči (117,4 točke). Tepeš je zbral 115 točk.

"Resda so bile vremenske razmere zelo spremenljive in težke, vendar pa nikoli ni dobro o tem preveč razmišljati, ko čakaš na nastop. Skušal sem to odmisliti in se zbrati le za svoj nastop, ki mi je odlično uspel. Zelo sem vesel, ker gre za mojo prvo zmago v tem tekmovanju," je po nastopu dejal Taku Takeuči, norveški veteran Anders Bardal pa je po tretjem mestu dodal: "Težko je bilo čakati na nastop. Tokrat si potreboval tudi nekaj športne sreče, a samo sreča ni bila dovolj: treba je bilo dobro skočiti in meni je to uspelo. Uspeh mi daje nekaj več samozavesti pred zimsko sezono, poleti nikoli nisem rad skakal."

Sobotno zmago in nedeljsko drugo mesto Tepeša so z odličnimi nastopi dopolnili tudi drugi slovenski skakalci. V soboto je bil Jaka Hvala šesti, Tomaž Naglič deseti, Robert Hrgota 21., Matjaž Pungertar 23., Dejan Judež 25., Robert Kranjec pa je bil po drugi seriji diskvalificiran, potem ko je bil po prvi na osmem mestu. Še bolje je bilo v nedeljo, ko je bil Naglič na četrtem, Hrgota na petem in Pungertar na šestem mestu. Hvala je končal tik za najboljšo deseterico na 11. mestu, Kranjec je bil 16., Judež pa 19.

Tepeš je v skupni razvrstitvi poletne velike nagrade Mednarodne smučarske zveze (Fis) po uspehih v Kazahstanu na drugem mestu s 346 točkami. V vodstvu je Nemec Andreas Wank, ki jih je zbral 409, tretji pa je Švicar Simon Ammann s 305. Do konca sezone poletne VN sta še dve tekmi - v nedeljo, 30. septembra, bo tekma v Hinzenbachu, v sredo, 3. oktobra, pa sledi še sklepno dejanje poletne sezone v Klingenthalu.

Medtem ko moške še čakata dve preizkušnji, pa so s poletno VN končala dekleta. Na obeh preizkušnjah je zmago slavila Japonka Sara Takanashi, ki je prva tudi v skupni razvrstitvi. V soboto je z drugim mestom veliki uspeh dosegla Katja Požun, v nedeljo pa je bila zaradi neustrezne dolžine smuči v prvi seriji diskvalificirana. Maja Vtič je bila dvakrat šesta, Eva Logar pa 11. in peta. V skupni razvrstitvi je Požunova osvojila šesto mesto, Vtičeva sedmo, Logarjeva 11., Urša Bogataj 30., Anja Tepeš 35. in Špela Rogelj 37.