Na tretji stopnički je današnjo tekmo končal lanski zmagovalec svetovnega pokala Norvežan Anders Bardal (112,8 točke). Velik slovenski uspeh v Kazahstanu so dopolnili Tomaž Naglič (110,9) na četrtem, Robert Hrgota (109,9) na petem in Matjaž Pungertar (107,0) na šestem mestu. Jaka Hvala (104,4) je končal tik za najboljšo deseterico na 11. mestu, Robert Kranjec (99,3) je bil 16., Dejan Judež (98,7) pa 19.

"Danes smo morali zaradi močnega vetra veliko čakati, saj je bila tekma polna premorov, vendar mene to ni preveč zmotilo. Zelo sem vesel, ker mi je uspelo ostati miren in osredotočen na svoj nastop in današnji skok mi je dobro uspel. To je bilo najpomembneje. Z vetrovnimi razmerami nisem imel težav, saj je žirija tekmovanja danes opravila res dobro delo," je po novem uspehu dejal Tepeš, ki ga je premagal le Takeuči.

"Resda so bile vremenske razmere danes zelo spremenljive in težke, vendar pa nikoli ni dobro o tem preveč razmišljati, ko čakaš na nastop. Sam sem skušal to odmisliti in sem se zbral le za svoj nastop, ki mi je odlično uspel. Zelo sem vesel, ker gre za mojo prvo zmago v tem tekmovanju," je po nastopu dejal Takeuči, veteran Bardal pa je dodal: "Težko je bilo čakati na nastop. Danes si potreboval tudi nekaj športne sreče, a samo sreča ni bila dovolj: treba je bilo dobro skočiti in meni je to uspelo. Uspeh mi daje nekaj več samozavesti pred zimsko sezono, poleti nikoli nisem rad skakal."

Tepeš je v skupni razvrstitvi poletne velike nagrade Mednarodne smučarske zveze (Fis) po uspehih v Kazahstanu na drugem mestu s 346 točkami; v vodstvu je Nemec Andreas Wank, ki jih je zbral 409, tretji pa je Švicar Simon Ammann s 305. Do konca sezone poletne VN sta še dve tekmi; v nedeljo, 30. septembra, bo tekma v Hinzenbachu, v sredo, 3. oktobra, pa sledi še sklepno dejanje poletne sezone v Klingenthalu.