Na Ukmarjevem trgu bodo obiskovalci Pristaniškega dne med 10. in 17. uro dobili vse informacije o pristanišču, likovna delavnica za otroke pa bo namenjena ustvarjanju luških motivov. S prikazom zaseženih ponaredkov in specializiranih vozil bo tudi letos svojo dejavnost predstavila Carinska uprava Koper. Luški gasilci bodo razstavili svoje starodobno vozilo. Golidarice s Čenturja pa bodo obiskovalcem ponudile v pokušnjo oljčno olje, ki ga pridelujejo v pristanišču, so sporočili iz Luke Koper.

Pristaniški dan bodo na Ukmarjevem trgu zaključili ob 18. uri z mini koncertom Tinkare Kovač, ki bo predstavila svoj zadnji album.

V Luki Koper tudi letos ponujajo možnost ogleda pristanišča s kolesom. Kolesarji se morajo za ogled sicer predhodno prijaviti na spletni strani www.zivetispristaniscem.si, kjer je na razpolago tudi več informacij o dogodku.

Pristaniški dan bo priložnost za zanimivo preživljanje sobote, ki bo v Kopru še posebej pestra tudi zaradi sejma navtike, karavaninga in zelenih tehnologij Bonaca. Ta se bo zaključil v nedeljo.