Te so vnos fiskalnega pravila v ustavo, sanacija bančnega sistema in pridobivanje kapitala za nova vlaganja, je po dobri uri pogovorov dejal predsednik parlamentarnega odbora.

"Sestanek je bil zelo konstruktiven, izmenjali smo mnenja glede rešitev, ki bodo pomenile izhod iz krize. Zelo sem vesel, da so se predstavniki IMF strinjali s temeljnimi ukrepi, ki se nanašajo na to, da Slovenija izide iz krize. To pa so, da se uvede fiskalno pravilo v ustavo, da se sanira bančni sistem, da se konsolidira javne finance, in seveda, to je bil izredno pomembno in tudi poudarjeno, da se pridobi kapital, da se bo v Sloveniji investiralo, odpirala delovna mesta, to pa pomeni tudi večjo gospodarsko rast in večjo zaposlenost," je še dejal Šircelj.

O tem, ali bo Slovenija morda potrebovala pomoč, po besedah Širclja parlamentarci s predstavniki IMF danes niso govorili. "Seveda se lahko rešimo sami," je še dejal.

IMF, ki je na rednem letnem obisku v Sloveniji, bo poročilo o obisku v Sloveniji podal po koncu obiska. V javnosti naj bi bilo čez približno 14 dni.