Med Vranskim in Trojanami v smeri Ljubljane je zaradi nesreče avtocesta zaprta, zaradi česar na spletni strani prometno-informacijskega centra za državne ceste priporočajo obvoz preko priključka Šentrupert do priključka Trojane.

Prometna nesreča se je zgodila tudi na primorski avtocesti, zaradi česar je zaprt vozni pas med Razdrtim in počivališčem Studenec v smeri Ljubljana. Kolona vozil je dolga štiri kilometre. Nesreča se je zgodila tudi na dolenjski avtocesti, zaradi česar je zaprt prehitevalni pas med priključkoma Grosuplje in Višnja Gora v smeri Novo mesto.

Zaradi zastojev na štajerski avtocesti na odseku Trojane-Vransko v smeri Maribora je občasno zapirajo predora Jasovnik in Ločica. Vozniki pa lahko uporabijo vzporedno cesto preko izvoza Blagovica, navajajo na omenjeni spletni strani.

Zgoščen promet beležijo na ljubljanski severni obvoznici med Bežigradom in Kosezami ter na cestah Ljubljana-Medvode in Šenčur-Kranj.

Zaradi burje je prepovedan promet za vsa vozila s ponjavami in hladilnike na hitri cesti med cestninsko postajo Nanos in Selom ter na regionalni cesti Podnanos-Ajdovščina. Na cesti čez prelaz Vršič pa je zaradi snežne brozge na cestišču obvezna zimska oprema.

Zaradi del je zaprta polovica štajerske avtoceste med predorom Ločica in cestninsko postajo Vransko v smeri Maribora, promet poteka dvosmerno po drugi polovici avtoceste. Zaprt je priključek Vransko v smeri Maribora, na primorski avtocesti pa zaradi del med počivališčema Ravbarkomanda in Studenec promet poteka po dveh zoženih pasovih v obe smeri, so še navedli na spletni strani prometno-informacijskega centra.