Najdražja okrepitev katerega koli nemškega kluba v zgodovini je bil zaloten, ko je v nedeljo ob 2. uri zjutraj poskušal preplezati ograjo in na skrivaj vstopiti v varovano območje, poroča Marca. Pri početju ga je zalotil varnostnik, ki je nogometaša prepoznal in mu je zato nekoliko pogledal skozi prste.

Martinez je varnostniku pojasnil, da želi priti v slačilnico, ker bi rad izpraznil svojo omarico, kar mu ob nenadnem prestopu pred dnevi ni uspelo. V njej naj bi imel nekaj stvari, ki mu veliko pomenijo. Zaradi reprezentančnega premora bi moral center za treniranje ostati zaprt do ponedeljka, a varnostnik se je Martineza usmilil in ga je odpeljal do garderobe. Tam pa je Martineza čakalo presenečenje, saj je bila njegova omarica zapečatena in ni mogel do svojih stvari, njegovi nogometni čevlji pa so bili v košu za smeti.

Martinez se je po objavi Marcinega članka na twitterju spraševal, če res obstajajo ljudje, ki bi verjeli takšni zgodbi. Priznal pa je, da je bil res v pripravljalni bazi, kamor je šel po svoje stvari, a naj bi to storil ob 23. uri in skozi glavni vhod.

Drugače so se na pisanje odzvali v klubu, saj so potrdili zgodbo iz Marce, Martineza pa označili za lažnjivca.

To je bila še ena zanimiva prigoda Martineza v zadnjih dneh, saj se je po prestopu v Bayern pred dnevi ob prihodu na münchensko letališče neuspešno poskušal skriti za dežnikom, da ga novinarji ne bi opazili.