Slovenski selektor Slaviša Stojanović je uresničil napovedi o zamenjavah v začetni enajsterici, ki so bile izjemno pogumne. Naredil je kar štiri, v peto (Nejc Pečnik) pa je bil zaradi poškodbe Valterja Birse prisiljen, še preden se je tekma razživela. Največje presenečenje je bila izbira 19-letnega Jana Oblaka za prvega vratarja, ki je tako zamenjal 34-letnega Jasmina Handanovića. Jasmin Kurtić je dobil prednost pred Aleksandrom Radosavljevićem, Josip Iličić je nastopil namesto Andraža Kirma in Zlatan Ljubijankić namesto Zlatka Dedića.

Začetek tekme je minil v pričakovanem slogu Norvežanov z visokimi žogami, a Slovenci, ki so imeli nekaj težav, da so se privadili agresivnosti v dvobojih, so njihov pritisk brez večjih težav nevtralizirali. Na nasprotni strani je razigrani Iličić postajal vse nevarnejši in gostitelji so ga v paniki ustavljali le s prekrški, ki so jih že v prve četrt ure naredili pet. Ko je v 16. minuti Kurtić izvajal prosti strel z 20 metrov, je vratar Jarestin žogo le odbil, Šuler pa jo je ob pomoči 36-letnega branilca Waehlerja spravil v mrežo za veliko vodstvo z 1:0. Namesto da bi Slovenija po vodstvu zaigrala mirno in žogo spustila na tla, igrala v širino in iskala drugi gol, je delovala panično z nabijanjem dolgih žog po zraku. Za nameček je bilo največ prebojev po bokih, kjer Brečko in Jokić nista imela pomoči soigralcev. Pohod Vikingov se je v 23. minuti po prostem strelu Riiseja še končal z obrambo Oblaka in izbito žogo v kot. Tri minute kasneje so na noge skočili domači navijači, ki so s skromnim obiskom pokazali, kaj si mislijo o igri domače reprezentance. Slovenski vezisti so tako kot v petek proti Švici zamudili, da bi blokirali strel Elyounoussija, ki je zadel prečko, na odbito žogo pa so kot plenici poleteli trije Norvežani mimo osamljenega Cesarja in 20-letni Nordtevit jo je poslal z glavo v mrežo za prvi reprezentančni gol.

Odmor je očitno bolj koristil Slovencem, ki so drugi polčas začeli bolj preudarno, a nikakor niso našli poti skozi obrambo po kakovosti skromnih Norvežanov. Gostitelji so, bolj ko se je tekma bližala koncu, prihajali do priložnosti, ker je prihajalo do razpok v slovenskih linijah, a je bila sreča njihov zaveznik ali pa je bil na pravem mestu sijajni vratar Oblak. Ko je že kazalo na veliko točko, je rezervist Kelhar v kazenskem prostoru oviral rezervista Soderlunda in sodnik je pokazal belo točko. Norveški rekorder po številu nastopov John Arne Riise priložnosti za zmago v 94. minuti ni izpustil iz rok, čeprav je vratar Oblak poletel v pravo smer.