Tako bo letos med razstavljavci rabljenih plovil precej lastnikov, ki želijo uresničiti prodajo svojega plovila kar sami, brez sodelovanja posrednikov. Na tak način bodo pogajanja za ugodno ceno med prodajalcem in kupcem morda veliko privlačnejša in enostavnejša. Razstavni prostori bodo pripravljeni v osrednjem delu Marine Portorož, privezna mesta v morju in zunanje razstavne površine bodo ustrezno pripravljeni ter bodo ponujali raznolike možnosti za kakovostno predstavitev plovil, navtične opreme in drugih izdelkov. Pestri razstavni programi se bodo prepletali z zanimivimi navtičnimi dogodki, kot sta evropsko srečanje lastnikov pnevmatskih čolnov, ki bodo prispeli iz sosednje Italije, in prihod jadralne regate Lignano-Portorož.

Vstopnine ne bo

"Dolgoletne portoroške izkušnje z organizacijo sejemskih navtičnih prireditev, dobro poznavanje stanja na domačem navtičnem trgu in zavedanje težko razumljivega jesenskega navtičnega sejemskega tekmovanja na Obali, ko nameravajo iznenada vse obalne občine praktično v istem terminu organizirati neke vrste svoje navtične sejme, so poglavitni razlogi za to, da bo portoroška prireditev lokalnega in bolj družabnega značaja, s posebnim poudarkom na rabljenih plovilih in opremi," zatrjuje Jurij Korenc, lastnik Studia 37 in velik ljubitelj morja.

V sklopu sejemskega prostora bo pripravljena posebna oglasna tabla "Borza plovil", kamor bodo lahko vsi obiskovalci med prireditvijo brezplačno posredovali svoj oglas o nameravani prodaji ali nakupu plovila in navtične opreme. Vrata Marine Portorož bodo za obiskovalce odprta vsak dan med 10. in 18. uro, vstopnine ne bo.

"V Marini Portorož v letu 2012 kljub splošni gospodarski krizi v Sloveniji in svetu, še posebno na navtičnem področju, zelo uspešno poslujemo in beležimo pozitivne rezultate in rast prihodkov, kar pričakujemo tudi v letu 2013. Porast gostov beležimo predvsem iz Slovenije, Avstrije in Nemčije, medtem ko opažamo upad prehodnih gostov iz Italije. Vedno več pa se v marini pojavlja tudi gostov iz skandinavskih in baltskih držav, predvsem v glavni poletni sezoni," je pojasnil Sebastjan Selan, direktor Marine Portorož.